ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billig dollar lockar

Patrick Ekstrand · 7 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Storstadslivet på Manhattan lockar många svenskar. New York är det populäraste resmålet i USA. 

Storstadslivet på Manhattan lockar många svenskar. New York är det populäraste resmålet i USA.  Foto: Kathy Willens/ap photo


Bara dyrare biljetter finns kvar till USA i sommar

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna folkvandrar till USA i sommar. Den låga dollarkursen gör att resorna går åt.I Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna” var det hungersnöd och fattigdom som tvingade svenskar att flytta till USA. En liknande folkvandring väntas i sommar, men den här gången är det den låga dollarkursen som lockar. De billigaste biljetterna är redan slutsålda.– Vi har 20 procent fler bokningar inför sommaren än vi hade vid samma tid förra året, säger

Anders Lindström, presschef på SAS International.– Och då ska man komma ihåg att vi förra sommaren hade en kabinfaktor på 85 procent, vilket är väldigt högt.

Man bör alltså inte räkna med att få två sittplatser att fläka ut sig på.– Det är en extrem efterfrågan som beror på den låga dollarn, säger Lindström och lägger till att andra flygbolag förmodligen också är nöjda.

Rusningen har lett till att i stort sett alla billiga biljetter har köpts upp – i dag måste man lägga minst 6 000 kronor om man bokar en USA-resa i sommar. Även biljetter i business class säljer snabbare än de brukar, i alla fall hos SAS.

New York är den mest populära destinationen, men även andra resmål i USA lockar.– Inför sommaren har vi också ett stort tryck på resor till Seattle, Washington DC och Chicago.Visserligen har den låga dollarn lett till att färre amerikaner reser till Skandinavien, men för SAS del spelar det ingen roll.– Det här kommer att bli ett rekordår, säger Lindström.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro