ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billiga Bangkok gör dig inte besviken

Imogen Wall · 30 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Glada gatuförsäljare i Bangkoks Chinatown-del.

Glada gatuförsäljare i Bangkoks Chinatown-del.


klar

Artikellänk är kopierad

Galna dygnet-runt-öppna gatumarknader och neonupplysta barer med dansande flickor. Även om du aldrig varit i Bangkok, är chansen stor att du känner till stadens rykte. Backpacker-resenärerna strömmar fortfarande hit, men det är också en kosmopolitisk, spännande och snygg stad som man kan njuta av för nästan ingenting.

När man dras in i Bangkoks vimmel är det svårt att tro att denna enorma och hektiska stad är så ung. Den 6 maj 1782, började Kung Phraya Chakri bygga sitt nya palats vid Baang Mákàwk (oliv- och plommonstranden).

Kung Chakris palats, intill Grand Palace, är nu öppen för allmänheten. Det är inte billigt, det kostar 500 Baht (10 euro) men du kan lätt tillbringa en hel dag här med att vandra runt.

Den som vill se staden bör undvika turistfällan tuktuk och i stället hoppa på en flodbåt. Ett dagkort kostar 120 Baht (2,4 euro) och båtarna stannar vid flera av stadens större sevärdheter.

Bangkok handlar förstås också om shopping. Besök den återkommande helgmarknaden Chatuchak, där allt från opaler till opiumbäddar finns till salu. Se till att få tag i en gratis karta över området: du kommer att gå vilse. Håll hårt i handväskan och glöm för all del inte att pruta. Därefter kan du ta skytåget till Morchit och följ folkströmmen.

Spara lite pengar så att du kan gå och fira shoppingfynden tillsammans med Bangkoks vackra människor på Sky bar. En oförglömlig utsikt är din för 350 Baht (7 euro) per cocktail.

3 saker du inte får missa

1. Tempel, tempel och ännu flera tempel. Du kommer aldrig att hinna se alla. De flesta är gratis. Men kom ihåg: inga shorts eller ärmlöst.

2. Evenemang. Det finns alla möjliga gratiseve-nemang varenda kväll i Bangkok. Kolla kalendariet i BK magasin eller läs "Real Time" i Bangkok Post på fredagar.

3. Dans vid Erawan Shrine nära Siam Square – om du har tur. Anhängarna av den hinduiska guden sponsrar föreställningar med traditionell thailändsk dans.

Frossa i inredning

Bangkok har fantastiska tyger och är centrum för exotiska inredningssaker från hela Thailand. Kombinera din resa med elegant inredningsshopping.

Själv bunkrade jag kuddar och plädar, för att inte tala om lacksaker och sniderier. På min senaste resa köpte jag så mycket att jag kunde göra om hela vardagsrummet, till en bråkdel av vad det hade kostat hemma.

Fantastiska butiker med en svindlande mängd silke finns över hela staden, men Chatuchakmarknaden har det största urvalet. Där finns även en del vackra möbler som försäljarna gärna låter fraktas hem till dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Imogen Wall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro