ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billiga basvaror kan rädda någons jul

Patrick Ekstrand · 10 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

En julklapp behöver inte vara dyr för att mottagaren ska bli glad. För vissa räcker det med hygienartiklar och underkläder. Så resonerade Hannah Bohwalli och Sofia Tillfors när de drog i gång Projekt hundralappen, som i år firar åtta jular.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Bowalli och Sofia Tillfors sorterar några av de uppemot 600 jul klappar som kommit in till Projekt hundralappen.
Hannah Bowalli och Sofia Tillfors sorterar några av de uppemot 600 jul klappar som kommit in till Projekt hundralappen.Foto: Urban Brådhe

Paketinsamlingen förra helgen blev lyckad, säger Hannah Bohwalli.

– Vi fick nästan 600 paket. Vissa kom med många som de hade samlat ihop bland sina arbetskamrater och andra kom med ett.

Pakethögen växte och växte efter ett mejlutskick som sedan spreds från inbox till inbox, men mottagarorganisationerna – i år Stadsmissionen, kvinnojouren Alla kvinnors hus och Vaggan som hjälper barnhemsbarn i Lettland och Litauen – hjälpte också till.

– De organisationer som vi har kontakt med sprider informationen via sina kanaler, Stadsmissionen lägger till exempel ut det på sin hemsida, säger Hannah Bohwalli.

Projektet föddes 2006, berättar hon.

– Jag och Sofia hade länge pratat om att vi ville hjälpa till. Sedan så bestämde vi oss för att göra något. De första åren arbetade vi bara mot Stadsmissionen och då bestod paketen av hygienartiklar eftersom de var i behov av det.

I år sorterades de hundratals paketen i olika högar – högar för utsatta kvinnor, högar för hemlösa och högar för barnhemsbarn. Men oavsett vad som ligger i paketen så blir mottagarna alltid lika glada, säger Hannah Bowalli som tillsammans med Sofia Tillfors alltid ber om feedback från mottagarorganisationerna. 

– De är otroligt tacksamma.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro