ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billiga julresor - om du skippar firandet

Moa Kärnstrand · 4 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Bästa spartipset i jul: Lägg julresan på julafton. Det finns tusenlappar att spara för den som kan tänka sig att skippa Kalle Anka - eller som inte alls firar jul.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Generellt vill svensken flyga iväg på sin julresa dagarna innan julafton, eller vänta till mellandagarna och ta en nyårsresa. Men för den som kan tänka sig att flyga på julafton går priserna för samma flygningar ner rejält, från samtliga tre storstadsflygplatser. Det visar siffror från en av Europas största resesöksajter, Skyscanner. Enligt deras beräkningar kan man till exempel flyga från Stockholm till turistorten Cancun i Mexiko för 3000 kronor mindre om man flyger på julafton istället för på juldagen. – Ja, det stämmer bra hos oss också. Röda dagar ser det ut såhär, säger Mathias Bergendahl, informatör på Fritidsresor, som uppger att de i år har näst intill fullbokat runt jul. – Det har ju att göra med tillgång och efterfrågan. Många vill fira jul på plats hemma och inte resa den dagen och det leder till en lägre prisnivå. Samma skillnad märks om man genom en annan stor söksajt, Travelpartner, tittar på resor mellan Göteborg och Teneriffa. För den som vill flyga den 23:e kostar biljetten 3 700 kronor - på julafton 2000 kronor mindre. Samma sak om man tittar på resa från Malmö till Bangkok, exempelvis. Där är biljetten nästan dubbelt så dyr om man vill ha sin avresa den 23:e jämfört med den 24:e. En slagning hos SAS visar att för resor från Stockholm till Bangkok blir julafton nästan halva priset jämfört med juldagen. – Det är en avvägning, men väldigt många är ändå villiga att ta en extra kostnad för att kunna vara på plats redan på julafton, säger Mathias Bergendahl.

Fotnot: Alla priser och jämförelser som anges gäller enkelresor för 1 vuxen.

FLER SPARTIPS:Jordnära tips | Tips för shoppingglada | Spara pengar på resan

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro