ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billigare att mellanlanda på långresan – myt eller verklighet?

Ricki-Rebecka Petrini · 29 Aug 2017
Uppdaterad 29 Aug 2017

Foto: IBL


Alla som bokat sin flygresa på nätet har kommit att vänja sig vid dagens prissättning där de mest populära linjerna är dyrast. Det betyder att mellanlandning på resan lönar sig.

klar

Artikellänk är kopierad

SAS och Norwegian har tagit ett fast grepp om den svenska marknaden, men är inte alltid billigast. Vänd därför blicken österut till vår finska granne. Med en toppmodern flotta har de verkligen satt Norden på den internationella flygkartan.

Foto: Ricki Petrini

Många gånger erbjuder de det snabbaste alternativet till Asien, där Helsingfors geografiska läge kortar flygtider väsentligt jämfört med mellanlandning nere på kontinenten. Dessutom erbjuder de sedan länge flest flighter och alternativ till Asien.SAS håller på att uppgraderar sin flotta och har beställt hem det nya, mer bränslesnåla Airbus A350, men har skjutit upp leverans av det första planet till 2019.Finnair var först i Europa med att flyga A350 och nu satsar de också på att utöka sitt flygnät västerut.

pil
Bra tips!

Därför kan mellanlandningen löna sig:

1. Populära direktflyg kan vara dyra.2. Samla mer poäng (air miles) på längre resor.3. Den svenska regeringens förslag om ny flygskatt kommer bestraffa längre, interkontinentala resor.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro