ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Billigaste maten hos Ica i Majorna

metro · 5 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Ja, jag brukar tänka på priset när jag handlar mat. Framför allt nu när det är svåra tider. Vi brukar storhandla för att handla billigare. Butiker i stan blir det bara när man har vägarna förbi, säger Göran Jonsson, 37, konsult, Askim, här tillsammans med barnen Felix, 4, och Leo, 3.

– Ja, jag brukar tänka på priset när jag handlar mat. Framför allt nu när det är svåra tider. Vi brukar storhandla för att handla billigare. Butiker i stan blir det bara när man har vägarna förbi, säger Göran Jonsson, 37, konsult, Askim, här tillsammans med barnen Felix, 4, och Leo, 3. Foto: Lena Garnold


Ica i Haga hade dyrast kasse

klar

Artikellänk är kopierad

 Här köper du Göteborgs billigaste mat till jul. På Ica Supermarket i Majorna är kassen nästan 15 procent billigare än i den dyraste buti­ken, enligt färska siffror från sajten Matvarupriser.se.Siffrorna som Metro unikt fått ta del av visar att prisskillnaden mellan ­mat­kassarna inköpta i butikerna i Göteborgs centrum är stor. Den dyraste kassen bland de testade butikerna inhandlades på Ica Nära i Haga och kostade drygt 120 kronor mer än den billigaste, som plockades ihop på Ica Supermarket i Majorna.– Vi märker att vi har lyckats pressa priserna nedåt sedan vi startade i oktober, säger Daniel Nilsson, en av grundarna till prisjäm­förelsesajten ­www.mat­varu­priser.se.Sammanlagt kollades elva innerstadsbutiker och enligt Daniel Nilsson och kollegan Erik Hagman är det framför allt frukt och grönt som ökat i pris sedan senaste jämförelsen.– Isbergssallad är den vara som stigit mest i pris. Och pasta har sjunkit ­av­sevärt i pris – ett paket som kostade 17 kronor tidigare kostar kring 12 kronor nu, säger Erik Hagman.De varor där priserna skiljer mest mellan den billigaste och dyraste butiken är bland annat färskost och diskmedel.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro