ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biltullar – inte bara göteborgarnas sak

Lars Carlsson/Charlotte Simonsson · 21 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Valet 2010 kan bli en fråga om biltullar. Men de som dagligen pendlar in till storstan ska inte få vara med och bestämma.– För mig handlar det om Göteborg eftersom det är där problemet finns, säger Anneli Hulthén, socialdemokratiskt kommunalråd.

Frågan om biltullar och trängselavgifter rusar närmare. Socialdemokraterna i Göteborg har svängt och kan tänka sig en folkomröstning i samband med valet 2010. – Frågan har väckts och det är läge att börja fundera nu, säger Anneli Hulthén. Men är det en fråga bara för Göteborg? Annette Eiserman Wikström, moderat kommunalråd i Härryda kommun, skrattar åt tanken att endast göteborgarna ska avgöra saken.– Det är knappast de som pendlar in till Göteborg, det är ju alla vi andra från kommunerna omkring.

Från både Lerums och Öckerös kommun är ställningstagandet glasklart.– Det är helt uteslutet att det ska vara en omröstning bara i Göteborg. Självklart ska vi ha en omröstning även i våra kommuner, säger Henrik Ripa, moderat kommunalråd i Lerum.– Det här är inte en ren Göteborgsfråga – det är en fråga för regionen, säger Arne Lernhag (m), kommunalråd i Öckerö.

Även kommunalrådet i Kungsbacka, Per Ödman, säger att han förutsätter att kranskommunerna får vara med och bestämma.– Är man berörd vill man också veta hur pengarna används, särskilt med tanke på att Stockholms system med trängselavgifter visat sig gå med förlust.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson/Charlotte Simonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro