ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bindefeldt ställer ut sina bästa inbjudningskort

Ann Hagman · 15 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Inbjudningskort kan vara konst. Det anser Micael Bindefeld som ställer ut inbjudningar till 20 års fester på Postmuseum i Stockholm.Inbjudningskortens utformning kan vara avgörande för vilka som väljer att tacka ja till festen. Det är Micael Bindefeld övertygad om och lägger därför ner stor möda på att skapa orginella inbjudningar – som alltid skickas med frimärke på posten.– Det går mer trender i inbjudningskort än man kanske tror. De är väldigt tidstypiska i format, material och ordval.

Hur skulle du utforma en inbjudning efter rådande trender just nu?– Grövre papper och tyngre gramvikt.

Vilket är din favorit bland korten du skickat ut?– Det är nog inbjudningen till premiären av musikalen Evita. Den var tryckt på handfärgat tjockt papper med ett tunt papper vikt omkring och ett lackat sigill. Fast en annan rolig inbjudan gjorde vi i syntetisk gräsmatta av den sort som används på Ica i fruktdisken. Det var till en sommarfest.

Till en glamorfest gjorde Bindefeld inbjudningskort av mjuk, rosa badrumsmatta. Fast nu använder han helst riktigt papper som han själv inhandlat i Bhutan.– De fantastiskt papper där och jag handlade med mig massor när jag var där nyligen, säger han.Utställningen på Postmuseum öppnar tisdagen den 16 oktober.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro