ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biogasbåtarna seglar förbi Lidingö

Jan Sjöberg · 15 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Biogasdrivna sjöbussar kan bli verklighet i Stockholmsområdet. På onsdagen beslutade  kommunstyrelsen i Stockholm att skjuta till 165 miljoner kronor från den så kallade miljömiljarden. Tanken är att tre båtar ska trafikera sträckorna Hammary sjöstad - Nybroviken respektive Nacka strand - Slussen.

TÄNKT PARTNER Vid diskussioner som förts under åren har även Lidingö varit en tänkt partner i projektet, men för detta har krävts att Lidingö stad bidrar med ekonomiska medel. - Vi är inte intresserade av att subventionera trafiken med våra skattebetalares pengar, säger  kommunalrådet Paul Lindquist (m). Däremot ska vi inte göra några svårigheter om det t.ex. behövs planändringar för att underlätta att en brygga kan användas. Vanliga båtar kommer att sättas in så fort som möjligt, medan biogasbåtarna beräknas vara i sjön sommaren 2008. De "vanliga båtarna" som kommer först finansieras med medel från  trängselskatterna, biogasbåtarna med pengar från "miljömiljarden". Turtätheten blir 20 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Jan Sjöberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro