ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Birgitta Ohlsson säger nej till ny L-kandidatur

Annica Ögren · 9 Feb 2019
Uppdaterad 9 Feb 2019
Vem blir Liberalernas nästa partiledare?

Vem blir Liberalernas nästa partiledare? Foto: Stefan Jerrevång/Karin Törnblom/TT


Liberalerna är på jakt efter en ny partiledare efter Jan Björklund meddelat sin avgång i veckan. Ett av namnen som varit på tapeten som en potentiell efterträdare är den tidigare EU-ministern och mångåriga riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Men nu stänger hon dörren till partiledarposten.

På lördagen skrev Ohlsson på Twitter:

”Tack för alla omtänksamma mail! Det värmer enormt <3 Men jag har ingen önskan eller längtan att återvända till svensk partipolitik.”

Hon är således inte ensam i raden av framträdande L-namn som nu sagt nej till en ny kandidatur om partiledarposten.

Fler har sagt nej

I torsdags sa även riksdagsledamoten Gulan Avci att hon inte känner att hon befinner sig i ett läge där hon kan ta sig an uppdraget, skriver SVT.

Även EU-kommissionären Cecilia Malmström – som redan i december sagt nej men som trots det visat sig vara en populär kandidat i Liberalernas olika distrikt i landet – sa återigen nej i fredags.

Med utgång i Metros stora enkät bland de 16 L-distrikten, där Cecilia Malmström och Nyamko Sabuni var de två toppkandidaterna, återstår nu att se hur Sabuni ställer sig till frågan.

Men i distrikten fanns också röster på L:s ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson och tung-liberalen Johan Pehrson, som ännu inte kommenterat hur de ställer sig frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro