ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Birgittas brev till Åkesson hyllas: Stryk mitt namn från flygbladet

Joel Linde · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
Birgittas brev till Jimmie Åkesson har hyllats av tiotusentals.

Birgittas brev till Jimmie Åkesson har hyllats av tiotusentals. Foto: Privat, Jens Alvin/ Södermanlands Nyheter/ TT


När Sverigedemokraterna skrev under flygbladen som delades ut på Lesbos med "Svenska folket" var det många som blev rasande. Nu hyllas Birgitta för sitt svar till partiledaren.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagen bekräftade Sverigedemokraterna att det var de som låg bakom de uppmärksammade flygbladen som delades ut till flyktingar på Lesbos i Grekland. I flygbladen står bland annat att halalslakt, och att bära niqab och burka kommer att förbjudas i Sverige. Brevet undertecknades sedan med ”Det svenska folket”.

När SD:s ledare har frågats ut om påståendena som de flesta menar är direkt falska har de svarat att de anser dem vara korrekta, och att de anser att svenska folket står bakom det.

”Jag tycker att vi har fog för de påståenden som först fram i det här flygbladet”, sade SD:s gruppledare, Mattias Karlsson, i SR:s Studio ett.

►LÄS MER: Inga svar från SD om flygbladen

När partiledare​ Jimmie Åkesson fick frågan i SVT:s Aktuellt hur pass faktaenligt påståendet var svarade han: ”Vi kan ju hänga upp oss på om det är fakta eller inte…”

Och det är väldigt många som har upprörts över påståendena, och att partiet har skrivit under med ”svenska folket”. En av dem är Birgitta Hult i Malmö. Hon skickade ett mail till Jimmie Åkesson som hon sedan delade på Facebook.

►LÄS MER: SD på plats i sex länder – för att stoppa flyktingar på väg till Sverige

– Jag skrev mailet till Jimmie Åkesson och tänkte att, jag lägger ut det på Facebook också, det är väl åtminstone ett par tre stycken av mina vänner som gillar det, och så vaknade jag på morgonen och så var det en flodvåg, säger Birgitta Hult.

– Jag tänkte på hur snabbt hatet sprids, så är det skönt att känna att också det goda sprids snabbt.

Sedan inlägget publicerades på måndagskvällen har det gillats nästan 20 000 gånger och delats nära 6 000 gånger.

►LÄS MER: SD försvarar sina kritiserade flygblad

”Jag skriver till dig med anledning av er smutskastning av Sverige utomlands, Ni undertecknar det med bl a The People of Sweden. Med hänvisning till min personliga frihet, min integritet och den demokrati som ni säger er värna om begär jag härmed att mitt namn stryks från flygbladet”, skriver hon bland annat.

Efter inlägget har hon fått ett hatiskt personligt meddelande. Men Birgitta Hult ångrar ingenting.

– Verkligen inte. Jag är jätteglad, och jag tror att detta är ett annat sätt att angripa SD. Vi måste bli personer, för deras debatteknik är att inte svara, att aldrig möta ansikte mot ansikte, att bara låtsas som att de inte förstår något.

►LÄS MER: Flyktingar varnas med osanna budskap

Här kan du läsa Birgittas brev i sin helhet

Jag har ikväll skickat följande mail till [email protected]

Godkväll Jimmy Åkesson, Jag skriver till dig med anledning av er smutskastning av Sverige utomlands, Ni undertecknar det med bl a The People of Sweden. Med hänvisning till min personliga frihet, min integritet och den demokrati som ni säger er värna om begär jag härmed att mitt namn stryks från flygbladet. Förslagsvis kan ni lägga till längst ner på flygbladet "except Birgitta Hult".

Jag framförde dessa åsikter idag på Sverigedemokraternas Facebooksida och blev kort därefter censurerad och blockerad från sidan. Jag är inte sverigedemokrat så jag kommer inte att hota, hata eller kränka SDs manliga medlemmar sexuellt för att ni censurerade mig.

Jag skriver till dig i Riksdagen för då blir jag diarieförd och mitt mail blir offentligt.I Riksdagens postgång har ni inte möjlighet att censurera mig och hindra mig från att framföra mina åsikter till Sverigedemokraterna. Jag ser fram emot en ursäkt för att ni olovligen använt er av mig för att underteckna ert bruna brev och att ni snarast ändrar texten i flygbladet enligt mitt förslag ovan.

Sverigevänliga hälsningar Birgitta Hult

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro