ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Birro efter Hägglunds avgång: "Hör av er, KD..."

Linnea Carlén · 29 Jan 2015
Uppdaterad 29 Jan 2015

Foto: TT / Skärmdump Facebook.com


Kort efter att Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund meddelat sin avgång uppmanade Marcus Birro partiet att höra av sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax efter 11 på torsdagen höll Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund en presskonferens där han meddelade att han avgår. Det tog inte lång tid förrän Marcus Birro via ett kort facebookinlägg kommenterade det hela: ​"Göran Hägglund avgår. Hör av er, KD..." Frågan är om han menar allvar. Birro, som tidigare sagt att han kan tänka sig bli ny partiledare för Kristdemokraterna, skriver i ett mejl till Metro att det inte var menat som ett skämt utan mer som en "varm och solidarisk blinkning åt ett parti som under de senaste fyra, fem åren ägnat väldigt mycket tid åt att montera ner sig själva".

– Jag skulle bli en usel partiledare tyvärr. Jag tror varken Sverige eller jag själv är riktigt mogen för en sådan grej. Jag har dessutom inte kokat en enda kopp kaffe i ungdomsförbundet eller någon annanstans heller, så det är nog uteslutet. Han har heller inga tankar på att engagera sig i partiet:

– Jag tror att jag som skribent och författare bör stå utanför den renodlade partipolitiken. Man kan ha drömmar och mycket att säga och skriva ändå, menar han. – Jag tror inte heller KD just nu en enda sekund funderat på att fråga mig om att, inom någon nivå, aktivera mig. Markus Birro vann provval för KD Dalarna förra våren och partiet ville att han skulle stå överst på deras riksdagslista. Han tackade då nej till erbjudandet.

När det kommer till Hägglunds avgång säger han att det är synd att han nu tar ett kliv ner.

– Han har verkligen orkat och försökt föra in en mänskligare dimension i det annars rätt känslokalla spel som politiken allt mer förvandlats till, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro