ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Bisexualiteten är alltid en del av mig"

Ulrica Widsell · 6 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sångerskan Kim Kärnfalk trivs i förorten Kärrtorp söder om Stockholm med man, tre bonusbarn och hundar. Kim är bisexuell. – Jag är glad att allt fler kommer fram och är öppna, säger hon.

Sångerskan Kim Kärnfalk trivs i förorten Kärrtorp söder om Stockholm med man, tre bonusbarn och hundar. Kim är bisexuell. – Jag är glad att allt fler kommer fram och är öppna, säger hon. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Länge dolde artisten och sångerskan Kim Kärnfalk att hon var bisexuell. Nästa vecka kommer hennes självbiografi.– Jag har storstädat på insidan, säger hon.I boken ”Mamma, mormor och jag” berättar Kim Kärnfalk, 33, om sin uppväxt, som fick en svår start. Hon skriver om panikångesten och depressionen under den turbulenta tiden med dansbandet Friends kring schlagervinsten 2001. – Bisexualiteten var en del i det. Den hade jag verkligen effektivt tryckt bort i många år, säger Kim.

Under tonårstiden i småstaden Uddevalla vågade hon inte komma ut. Hon var ihop med många killar för att bevisa för andra – och sig själv – att hon var ”helt vanlig”.– Det var skitjobbigt. Folk drog bögskämt och tyckte det var äckligt. Även om det var jargong så var det svårt att se igenom.

I 20-årsåldern accepterade hon sin läggning. – Jag blev väldigt attraherad av en kvinna. Då kände jag ”nu är det så här”. Jag blev förälskad.

Innan Kim gifte sig med sin man Anders för två år sedan hade hon ett förhållande med en kvinna.– Bisexualiteten är alltid en del av mig, säger hon.

Kims relation till sin mamma och mormor är en röd tråd i boken. Båda var unga när de fick barn och kämpade som en­samstående mammor. – Även om jag skriver om jobbiga saker så är det en stor kärleksförklaring till mamma och mormor.

När Kim var liten levde mamman under en tid med stökiga, missbrukande män. Kim och hennes lillebror for illa och såg sin mamma misshandlas. Allt vände när mamman träffade en ny man när Kim var nio.– Vi blev en harmonisk familj, säger Kim.

Kim har legat lågt med musiken ett tag och jobbar med TV 4:s ”Postkodmiljonären”.– Jag kände att jag måste pausa musiken för att ägna mig åt att skriva boken.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro