ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Björklund öppnar för grönt samarbete 2010

TT · 23 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Om Sverigedemokraterna (SD) skulle få en vågmästarroll efter riksdagsvalet nästa år så kan Folkpartiledaren Jan Björklund tänka sig ett samarbete med Miljöpartiet (MP) för att begränsa SD:s inflytande.– Vilken regering vi än har som inte har egen majoritet kommer tvingas till kompromisser med andra partier, säger Jan Björklund till Ekot i Sveriges Radio.– Vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Att han pekar ut just MP som tänkbar samarbetspartner beror bland annat på att MP "ju inte är ett socialistiskt parti".

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand öppnade i veckan för ett samarbete med de borgerliga mittenpartierna om SD skulle komma in i riksdagen.– Om vi (de rödgröna) blir större än de andra (de borgerliga) är det logiskt att Centerpartiet och Folkpartiet öppnar upp för att för att bedriva samtal med oss, sade hon till Aftonbladet.

Hon tycker inte att folkpartiledarens uttalande skingrar alla frågetecken.– Jag ser Björklunds utspel som ett försök att smita undan diskussionen om huruvida de är beredda att bilda en regering med stöd av Sverigedemokraterna eller inte.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro