ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Björklunds (L) krav: S behöver göra rejäl högersväng

David Peterson · 28 Nov 2018
Uppdaterad 28 Nov 2018

Foto: IBL


Liberalerna ledare Jan Björklund presenterar nu en lista på krav. "Om Socialdemokraterna är beredda att göra en rejäl högersväng i politiken så är Liberalerna beredda att möta den", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Liberalerna kan tänka sig att släppa fram en socialdemokratisk regering. Men de vill inte ingå i en sådan regering men är beredda att samarbete med budgeten.

Liberalernas partiledare Jan Björklund kommer att lämna över en lista på krav till Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

– Vi tänker inte nöja oss med att det lovas något diffust som man sedan kan svika, säger han om kraven på listan.

Men han vill inte berätta vilka delar av listan, som bland annat innehåller krav på slopad värnskatt, fri hyressättning i nyproducerade bostäder och att rut-avdragen ska utvecklas, som är förhandlingsbara.

– Jag tänker inte säga exakt vad som är förhandlingsbart och inte. Ska det vara idé att sätta igång en diskussion måste de centrala delarna mötas, säger han.

Enligt Björklund finns det en majoritet bakom beslutet både i Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp.

Tidigare har Centerledaren Annie Lööf meddelat att hennes parti kan tänka sig att släppa igenom en socialdemokratisk regering – om de går med på ett antal krav som partiet har.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro