ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Björn Borg inspireras av den "vita sporten"

Anders Bergmark · 4 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med Elle och Café.
I samarbete med Elle och Café.Foto: www.cafe.se

Nya kollektionen Björn Borg White är inspirerad av tennisikonens glansår.I slutet av 1970-talet var Björn Borg en stilförebild på en nivå som ingen annan svensk kommit i närheten av sedan dess.Hans personlighet och sportiga preppystil utanför banan har varit utgångspunkt för Björn Borg White, en ny label från Björn Borg som ska sätta företaget på den internationella modekartan på allvar.– Det var viktigt för oss att få en naturlig och relevant koppling till Björn Borgs person, berättar företagets kreativa chef Peter Simonsson.Premiärkollektionen innehåller allt från dubbelknäppta kostymer, tunna skjortor, handstickade tröjor, pikéer och linnen till en prasslig nylonparkas och en stor, tennisnätsmönstrad sidensjal. Tonvikten ligger på fina naturmaterial.– Det finns en hel del 1920-tal i silhuetten, med en ganska långsmal överkropp och vida byxor. Det ska kännas lite sportigt i bemärkelsen att det sitter löst och skönt, berättar designern Andreas Halldén.

Björn Borg White finns på NK i Stockholm och Göteborg. Priserna varierar från 5 900 till 6 500 för en kostym och 1 495 till 2 000 för en skjorta, beroende på material.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Bergmark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro