ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Björn Gustafsson är vår nya komikerstjärna

Sara Stolt · 21 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Björn Gustafsson ser oskyldig ut utanför det riktiga parlamentet, riksdagshuset i Stockholm. – Jag kan nog skämta hårdare och grövre eftersom jag ser så oskyldig ut, säger han.

Björn Gustafsson ser oskyldig ut utanför det riktiga parlamentet, riksdagshuset i Stockholm. – Jag kan nog skämta hårdare och grövre eftersom jag ser så oskyldig ut, säger han. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

EN KOMIKERS FRAMVÄXT. Han är den unge blonde killen som fick sin första kyss när han var 20, som aldrig har rökt eller varit berusad och som framför allt utnyttjar sin oskuldsfulla framtoning.

TV 4:s ”Parlamentets” yngste politiker Björn Gustafsson har hittills figurerat i tv-programmet två gånger, men gästboken på hans hemsida utnyttjas för fullt.”Du är det sötaste jag har sett. Någonsin. Jag dumpar min kille för dig om du vill ha mig”, skriver signaturen Jenny. En annan person skriver: ”Du räddar verkligen ’Parlamentet’ och allas söndagskvällar …”

Vad tycker du om det?– Jag har inte sett det där, men det är jätteroligt att få kärlek på det sättet. Jag har själv beundrat människor, som Robbie Williams till exempel. Men jag känner inte honom. De som gillar mig för det jag gör kanske inte ens skulle vilja hänga med mig i en timme.

Varför har de fallit för din humor?– Allt handlar om associationsförmåga, att kunna koppla till saker som ligger bortom andra människors förväntningar.

Som när du plötsligt börjar prata om att din kvinnliga förebild är ”hon på russinpaketen med lockigt hår”. Var kommer de underliga associationerna ifrån egentligen?– I skolan var jag klassens clown och jag har en teori om att ironi uppstår när man har distans till sina egna känslor. Det får man om man är lättstött, lättkränkt och har svårt att uttrycka vad man känner. Då utvecklar man en humor för att kunna skydda sig själv. Men nu när jag har blivit äldre har jag landat mer i mig själv.

Du är fortfarande ung. Hur avspeglar sig åldern i ditt jobb?– Jag tror att det kan vara en fördel att man sparkar underifrån. Jag har en flickfrisyr från 1600-talet och har nog hjälp av det när jag kör standup. Jag kan nog skämta hårdare och grövre eftersom jag ser så oskyldig ut.

Hur känns det att få Henrik Schyffert att ligga dubbelvikt av skratt?– Otroligt. Det är fantastiskt bara att få träffa människor man ser upp till. Henrik tycker inte att han är mer värd än någon annan utan är som vilken människa som helst. Det är otroligt.

Klippet från din audition har fått höga betyg på You Tube.– Det var någon som fick tag i det och lade ut det på Facebook. Sedan hamnade det på You Tube. Det känns väldigt roligt.

Hur förbereder du dig för en inspelning?– Man äter ju självklart väldigt nyttigt, laddar med kolhydrater och en mental inställning som är positiv.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro