ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Björn tar sikte på framtiden

· 4 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Björn tar sikte på framtiden ªVM och EM väntar på 17-åringen från SofiedalªRekordung vinnare i fint sällskap metro Vad månde bliva? Blott 17-årige golfaren Björn Åkesson från Sofiedal i Malmö är redan i så fint golfsällskap som Lee Westwood, Ian Woosnam och Sandy Lyle. Och i sommar väntar både VM och EM. Det har gått fort för unge Björn Åkesson. Mycket fort. 17-åringen från Sofiedals GK i Malmö är den yngste vinnare någonsin av den prestigefyllda amatörtävlingen Duncan Putter i Wales. Ryder Cup-spelaren Phillip Price var tidigare den yngste, men nu är det Björn som ståtar med det. ­Det är väl min största merit hittills, säger Björn blygsamt. Så sant, men han har faktiskt en drös andra fina placeringar. Just nu är 17-åringen tvåa i Sverige för juniorer upp till 21 år och naturligtvis etta i sin egen ålder. Den gångna helgen blev han femma på den professionella svenska seniortouren i deltävlingen

Gambro Open. En titt i årets scorekort visar att Björn snittar strax över 70 slag per rond. ­Det har faktiskt gått bra. En av mina målsättningar i år är att vinna en Telia Tour-tävling på den svenska proffstouren. Ifjol var jag topp 20 flera gånger så det ska inte vara omöjligt, säger han. Men både Pojk-VM i Japan i juni och Pojk-EM i Bokskogen i juli väntar också. Och så vill Björn hemskt gärna spela Scandinavian Masters ­ redan i år. ­Jag var med i kvalet ifjol och blev sjua. Det finns fem amatörplatser att spela om så det kan gå, säger Björn. Vad är din styrka som golfare?

­Jag är bra på att hålla bollen i spel och har ett bra närspel, men jag kan bli bättre på det mesta. Jag vill förbättra min lägstanivå och minimera mina misstag. Hur ska du bli bättre?

­I år är det första gången jag kör fys på vintern. Jag har börjat med friidrottstränaren Kenneth Riggberger. Sedan har jag så klart nytta av min grundfysik ­ när jag var yngre spelade jag både ishockey och fotboll. Eftersom Björn är amatör får han inte ta emot prispengar, men han bor fortfarande hemma. ­Jag går ett idrottsprogram på gymnasiet så de har förståelse för att jag måste träna och tävla mycket. På skolan finns landslagsmän i fotboll, simning och tennis också. Hinner du verkligen med skolan? ­Jo, skolan är kul och än så länge fungerar det. Jag har mest VG och MVG. Han får plugga på planet för nu i helgen spelar Björn en stor tävling på high-school-nivå i Phoenix. Går den bra spär det på uppmärksamheten.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro