ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Black Armys ordförande: "Förstår inte varför motståndarna gillar oss"

Matilda Bjerlöw · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
Enligt sajten FotbollDirekts spelarenkät har AIK Sveriges bästa fans 2012.

Enligt sajten FotbollDirekts spelarenkät har AIK Sveriges bästa fans 2012. Foto: Sören Andersson/Scanpix


AIK har, enligt spelarna, allsvenskans bästa supportrar. – Jag förstår inte riktigt varför motståndarna tycker att vi är så härliga, det måste bero på att de inte hör vad vi sjunger, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson till FotbollDirekt.se.

klar

Artikellänk är kopierad

64 allsvenska spelare, fyra från varje lag, har svarat på FotbollDirekts enkät om vilka som är landets bästa fans. AIK-klacken tar hem segern med hela 31 röster, och det är inte första gången de utses till bästa hejarklacken.

– AIK har en väldigt speciell och unik inramning. Mycket sång, hög volym och generellt bra drag. Vi har en fantastisk sittplats som vi brukar köra växelramsor med från Norra Stå, och så sjunger vi även i motvind, det tror jag är en viktig del i det hela, säger Daniel Wilhelmsson, ordförande i klubbens största supporterförening Black Army, till FotbollDirekt.

Malmö kniper andraplatsen, följt av Göteborg, och på sista plats kommer Häcken och Djurgården med bara en röst var.

– Djurgården har 5 000 på sin skitarena varje match och det struntar jag i, men när de möter oss kan de väl i alla fall sluta upp? Det ska de ha en känga för. Man kan vara lite dryg som AIK:are, för vi vet att vi är störst. Ett Råsunda med 28 000 som mot Malmö, det finns ingenting i Sverige som slår det, säger Wilhelmsson, som även passar på att ge beröm till Gais:

– Det har gått så jävla dåligt och de är ändå en stark kärna på flera hundra som åker på bortamatcherna. Fler borde ha en sån känsla för sin klubb.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro