ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bland drakar och prinsessor

Katarina Matsson · 15 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Familjedramat ”Merlin” har premiär i SVT 1 kl 18.45 på söndag. Serien fick nyligen klartecken för en andra säsong i Storbritannien.

Familjedramat ”Merlin” har premiär i SVT 1 kl 18.45 på söndag. Serien fick nyligen klartecken för en andra säsong i Storbritannien.


klar

Artikellänk är kopierad

Merlin
Merlin
Morgana.
Morgana.

Legenden om kung Artur får liv i nya tv-serien ”Merlin”. I Camelot är magi förbjudet, men kungadömet döljer mörka hemligheter. Möt en ung trollkarl och en prinsessa med oanade krafter. Colin Morgan, 22 – Trollkarlen MerlinBeskriv din rollfigur.– Merlin är väldigt entusiastisk och oskyldig. När han först kommer till Camelot inser han inte riktigt hur speciella hans gåvor är. Men när han inser att hans uppgift är att skydda Arthur går han in för det hundra procent. Hur lika är ni?– Ganska mycket. Jag kommer från ett litet ställe på Nordirland och att komma till London första gången var nog ganska lika vad Merlin upplever när han kommer till Camelot. Om du hade någon magisk talang, vilken skulle det vara?– I serien har Merlin förmågan att kontrollera tiden vilket är fantastiskt. Tänk att kunna gå tillbaka och rätta till gamla misstag. Jag är säker på att det finns en del tjejrelaterade problem jag skulle kunna fixa, ha ha. En av rollfigurerna i serien är ”Den stora draken”. Hur skulle du reagera om du mötte en drake på gatan?– Jag skulle antagligen springa för livet. När en drake dyker upp i serien är det absolut fascinerande. Men om en drake dök upp i mitten av London i dag så tror jag att folk skulle försöka döda den. Katie McGrath, 26 – Morgana Beskriv din rollfigur.– Hon är väldigt beslutsam och envis. Hon är kung Uthers skyddsling och väldigt medveten om sin position som hovets första dam. Men hon har en mörkare sida som inte ens hon är medveten om. Hur lika är ni?– Jag är också envis och beslutsam, men när det kommer till kritan är jag ingen prinsessa, jag tillbringar inte mina dagar med att springa runt i silke. Om du hade någon magisk talang, vilken skulle det vara?– Morgana har föraningar, det gillar jag. Jag är den sortens person som kan njuta mer av en film om jag vet hur den slutar, ha ha.   När använde du ett svärd senast?– Under inspelningen. Morgana är inte bara en vacker kvinna som kan se in i framtiden, hon kan också svärdfajtas och rida. En modern kvinna, rätt cool faktiskt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro