ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Blåsig start på 2019 – klass 2 varningar för storm utfärdade

Alexandra Andersson · 1 Jan 2019
Uppdaterad 1 Jan 2019
SMHI har utfärdat klass 2 varning för storm.

SMHI har utfärdat klass 2 varning för storm. Foto: TT


Framför allt östra Svealand och Gotland kan vänta sig en mycket blåsig natt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Det blir en blåsig start på det nya året. SMHI har utfärdat en klass 2 varning över hela Östersjöområdet med risk för stormvindar på upp emot 28 meter per sekund.

Orsaken är ett djupt och omfattande lågtryck som under det närmsta dygnet rör sig åt sydost över Finland och Baltikum.

– Vi får en dramatisk inledning på 2019. Det kommer att blåsa på rejält, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca till Aftonbladet.

– När man går upp i en vindsstyrka på 24 meter per sekund och uppåt kan större träd ryckas upp med rötterna och det kan bli skador på hus.

Avtar under onsdagen

Med anledning av det förväntade väderläget uppmanar Trafikverket alla trafikanter att ta god tid på sig i trafiken och anpassa körsätt efter väder och väglag.

Destination Gotland ställer in färjetrafik till och från Gotland på grund av det hårda vädret och Viking Line ställer in avgångar mellan Kapellskär och Mariehamn.

Blåsten väntas avta under morgondagen, och onsdagen blir klar på många håll i landet med framför allt temperaturer på minussidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro