ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bleka musketörer

Elin Larsson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Paul W.S Anderson har rört till det rejält i ”The three musketeers”.

Paul W.S Anderson har rört till det rejält i ”The three musketeers”. Foto: Rolf Konow/SMPSP


Först tror Metros recensent Elin Larsson att The three musketeers ” har potential att överträffa 1993 års ”De tre musketörerna”. Men den här upplagan musketörer är bleka – det blir en soppa till slut.

klar

Artikellänk är kopierad

En stilla undran utkristalliserar sig när man tittar på ”The three musketeers”: om Paul W.S. Anderson så gärna ville göra en ”Resident evil: The pirates of the English Channel”, varför då komplicera allt med att tvinga in Alexandre Dumas i soppan? För ”The three musketeers” är knappast en filmversion av Dumas äventyrsroman. Visserligen återfinns här bokens rollfigurer – från hetsporren d'Artagnan (Logan Lerman), de tre musketörerna Athos (Matthew MacFadyen), Aramis (Luke Evans) och Porthos (Ray Stevenson), till den falska Milady (Milla Jovovich).

Men handlingen i Dumas roman har Anderson sannerligen tagit sig stora friheter med. Inte bara gäller det Jovovichs i stridskonst överbegåvade femme fatale, som har förmågor som närmast kan jämställas med hennes rollfigur Alice från ”Resident evil”-filmerna. Inte är det heller så petigt med vem som ligger med vem, och vem som förråder vem. Anderson och hans manusförfattare har – eventuellt – skummat Dumas litterära förlaga, men tydligen konstaterat att den innehåller för lite (!) äventyr, action och intriger. Sen har de gjort en crazy ”Pirates of the Caribbean”-film, med Orlando Bloom som Johnny Depp (inte så lyckat) och några utflippade luftskepp istället för vanliga piratskutor. Kul? Njä. Titelns tre musketörer är bleka. Historien om hur de bestämmer sig för att hjälpa drottning Anna att återta ett halsband som är centralt för den komplott som kardinal Richelieu (Christoph Waltz) utsätter henne för, är därför rätt oengagerande. Också skådespelarna ser märkbart uttråkade ut, bortsett från Jovovich som kämpar på med bungyjumps, långa golvglidningar, värjor, hårspännen och gud-vet-vad. För en kort stund i filmens början tror jag att ”The three musketeers” har potential att överträffa ”De tre musketörerna” från 1993. Dessvärre är så inte fallet, även om actionscenerna och 3d:n är riktigt mäktiga.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro