ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev biten av lös hund och försvann – hittad tack vare Facebook

Julia Kimell · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Siavosh Derakhti längtar tills han får hålla sin lilla Sigge i sina armar igen.

Siavosh Derakhti längtar tills han får hålla sin lilla Sigge i sina armar igen. Foto: Bebeto Matthews/TT/Privat


Kvällen när Siavosh Derakhtis pappa var ute och gick med hunden Sigge – en mix mellan chihuahua och pomeranian – slutade med ett våldsamt angrepp mot den lilla hunden, som flydde hals över huvud.

klar

Artikellänk är kopierad

När en hund angrep Siggy försökte husse Derakhti bända loss angriparen - men det gick inte. Inte förrän när en av de tre männen som gick i sällskap med den okopplade hunden slet tag i den släppte den Sigges rygg. Mitt i tumultet valde Sigge att fly.

– Jag är så besviken och ledsen. Man får inte gå med okopplad hund, så det är egentligen inte hundens fel, utan helt ägarens ansvar. Tänk om ett litet barn blivit attackerat. Sigge är min västa bän, så familjen har varit utom sig av oro. Min pappa gråter aldrig men när Sigge försvann kunde han inte hålla tårarna tillbaka, säger Siavosh Derakhti.

Han är ett känt ansikte för malmöborna. Han har ett stort engagemang mot rasism och antisemitism och använde sitt kontaktnät där han postade efterlysningar som delades av organisationer och privatpersoner över 2 000 gånger.

►LÄS MER: Katten Tara räddade sexårige Jeremy från hundattack – hyllas som hjälte

För drygt ett drygt dygn sedan gav sökandet resultat då ett par hittade Sigge i sitt garage. Nu kan familjen andas ut över att Sigge är tillbaka men de är oroliga över hundens allvarliga tillstånd. Hela tisdagen tillbringades på djursjukhuset, och även under onsdagen har han kämpat på med sina sår. Det är blandade känslor för Siavosh Derakhti, som just nu är på resa och inte kan hälsa på sin älskade hund.

– Vi tar en dag i taget. Jag vill tacka alla som engagerade sig i sökandet som ledde till att vi fick hem vår prins. Nu tänker jag skänka en hemlig summa till några fantastiska organisationer och starta en egen stiftelse för djur- och hundälskare som ska jobba professionellt med utryckning i jakten på förlorade husdjur. Kärlek föder kärlek, säger han, och tillägger att han även önskar komma i kontakt med paret som hittade Sigge.

►LÄS MER: 27 pingviner döda – hundar misstänks

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro