ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev du kär på jobbet i sommar?

Caroline Engvall · 6 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Kristina Wirén


Så får du kärleken att hålla även i höstrusket

klar

Artikellänk är kopierad

Sommaren är snart över – och kanske har du blivit kär i vikarien på jobbet?Faktum är att nästan hälften av svenskarna hittar kärleken på arbetsplatsen, enligt en ny undersökning.Kärlek på jobbet.Ja, faktum är att känslorna spirar bland charkdiskar och löpande band. En ny undersökning som jobbguiden.se har gjort visar att 40 procent av svenskarna hittar kärleken via jobbet. Romanserna startar oftast på någon personalfest eller ett event. – Man ska undvika att bli kär i en jobbarkompis om man inte först har överblickat konsekvenserna och har bestämt sig för att våga satsa helhjärtat. Även om människan mitt emot är allt du drömt om kan han eller hon vara din värsta mardröm ett par veckor senare. Din arbetsplats är en av dina viktigaste miljöer och där bör du vara extra försiktig när du gör sådant som du gör spontant på annat håll, säger coachen Fredrik Alm.

Men även om det kan vara trassligt att få känslor för en kollega finns det fördelar också. Det vet Frida och Tobias Rydin. De jobbar båda på Scania i Oskarshamn, han som verkstadschef och hon som informatör, och anser att kombinationen jobb och kärlek går utmärkt.– Det bästa är att man får förståelse för varandra när man måste jobba extra mycket. Nackdelarna är att vi ibland pratar jobb hemma på ledig tid, men det gäller att respektera varandras arbetsområden, säger Frida Rydin.Vad bör man tänka på om man inleder en relation på jobbet?– Att ta det ett steg i taget och inte låta förälskelsen ta överhanden, något som kan vara nog så svårt i vanliga fall, säger Fredrik Alm.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro