ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev dumpad av flickvännen under bilfärd – frontalkrockade med flit

Johan Wikén · 1 Mar 2016
Uppdaterad 1 Mar 2016
"Jag siktade inte på något. Jag blundade och gled över", har 22-åringen sagt i förhör.

"Jag siktade inte på något. Jag blundade och gled över", har 22-åringen sagt i förhör. Foto: Arkivbild/TT


Under bilfärden dumpade kvinnan sin 22-åriga pojkvän. Då tappade han fattningen och frontalkrockade bilen med flit. Nu döms 22-åringen till två års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var en eftermiddag i oktober 2014 som händelsen inträffade. När polis och räddningstjänst kom till platsen utanför Malmö trodde de att det rörde sig om en olycka.

Två fordon var kraftigt krockskadade och tre personer fördes till sjukhus. För föraren i den mötande bilen var skadorna inledningsvis livshotande, men han klarade sig med livet i behåll, rapporterar Sydsvenskan.

LÄS MER: Värmekameror ska förhindra självmord och olyckor

När händelsen undersöktes närmare insåg polisen att det inte rörde sig om någon olycka. Enligt kvinnan ska hon och pojkvännen ha bråkat i bilen. När han insåg att deras relation var över ökade han hastigheten, körde över på andra sida av vägen – och frontalkrockade med en mötande bil.

– Jag siktade inte på något. Jag blundade och gled över, har den 22-åriga pojkvännen sagt i förhör enligt Sydsvenskan.

Han har under rättegången sagt att han ville dö och att flickvännen skulle se honom dö. Att han riskerade andra människors liv ska han inte ha reflekterat över.

22-åringen åtalades för bland annat dråpförsök. Men tingsrätten anser att det inte går att dra någon säker slutsats om han verkligen varit likgiltig inför att de andra skulle dö. Därför döms han för grov misshandel, misshandel, rattfylleri och narkotikabrott. Straffpåföljden blir två års fängelse.

►LÄS MER: 17-åringen visade ”fuck you” åt polisen – krockade och greps

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro