ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev förbannad i trafiken – riktade revolver mot bilist

Sebastian Chaaban · 4 Jun 2013
Uppdaterad 4 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Pistol
PistolFoto: Polisen

Mannen blev rasande på en annan bilist, åkte upp jämsides och riktade en revolver mot föraren.

– Tack och lov kunde vi få tag på honom, säger David Sund, polisinspektör.

Händelsen inträffade i måndagskväll på E4, i höjd med Solna i Stockholm. Exakt vad som ledde fram till incidenten är oklart, med polisen tror att den misstänkte mannen blev förbannad på en bilist.

– Vi fick in ett samtal från en bilist som berättade att han hade fått en revolver riktad emot sig i trafiken. Det verkar som mannen tyckte att han hade gjort något fel i trafiken och därför riktat revolvern emot honom, säger David Sund, tillförordnad polisinspektör vid polisen.

Men bilisten som blev hotad tog en bild med sin kamera, antecknade bilens registreringsnummer och följde efter revolvermannen.

– Han hade verkligen sinnesnärvaron att ta en bild, så bevisläget ser bra ut. Polisens ledningscentral lyckades sedan ringa till revolvermannen och bad honom att stanna bilen vid en mack i Skärholmen, där en patrull sedan kunde gripa honom, säger David Sund.

Revolvermannen är nu misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen.

Det visade sig sedan att revolvern var en kolsyrepistol, men polisen vet i nuläget inte vilken styrka det rör sig om. Mannen saknade även licens för vapnet.

I bilen hittade man även medicin mot högt blodtryck.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro