ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev ingen bra affär”

Fredrik Beckman · 8 Sep 2011
Uppdaterad 8 Sep 2011
Men härvan kommer antagligen att växa. Även 65-åringens 43-årige son är misstänkt för bedrägerier i samma mål

Men härvan kommer antagligen att växa. Även 65-åringens 43-årige son är misstänkt för bedrägerier i samma mål Foto: Bertil Ericson / SCANPIX


65-åring från Göteborgsregionen ska ha lurat flera i Blockethärva.

klar

Artikellänk är kopierad

På Blocket.se fanns en annons på en Mercedes-Benz för 20 000 kronor. Det var ett bra pris som flera nappade på, men bakom annonsen stod en bedragare. – Men det blev ingen bra affär, säger en av de drabbade. En av bedragarens medhjälpare uppgav att hon var sambo. – Det var en tjej som var schyst. Hon sa att de behövde pengar och att han ville att man skulle lägga en handpenning för att visa att man var seriös. Efter att ha prutat ner handpenningen till en tusenlapp åkte den lurade mannen 17 mil för att kolla på bilen, dessutom tog han ledigt från jobbet. – Men när jag kom fram fanns det ingen där. I går åtalades en 65-årig man vid tingsrätten i Göteborg. Han erkänner i polis-förhör att han låg bakom bedrägerier mot tio personer. Han har lagt ut falska annonser om både husbilar, husvagn och bilar. Totalt har han fått in 58 000 kronor av de drabbade. Men härvan kommer antagligen att växa. Även 65-åringens 43-årige son är misstänkt för bedrägerier i samma mål. Åklagaren ska ha beslutat om även han ska åtalas senast den 30 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro