ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev påkörd men nekas ersättning

Johanna G Jimenez · 28 Aug 2011
Uppdaterad 28 Aug 2011

Se till att ha vittnen notera nummerpåtarna om du blir påkörd av en smitare . Christina Öhnell blev påkörd – och nekas ersättning.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag fick höra att jag kan glömma ersättning om jag inte har vittnen eller registreringsnummer. Jag tycker att det är absurt, säger Christina Öhnell, 67. Det var den 22 juni i år som en vit folkvagnsbuss trängde sig förbi Christina vid Triangeln i Malmö. Hon blev trängd, föll i gatan och skadade sitt ben. Bilisten lämnade platsen. – Jag blev rädd och arg, jag föll på vänsterbenet som redan var skadat sedan en tidigare olycka. Ett par killar kom fram och hjälpte mig upp, men jag tänkte inte på att be om deras nummer. Jag var så omtöcknad, man tänker ju inte på pengar just då, säger Christina. Men det borde hon kanske ha gjort. Christina har ansökt om skadestånd från Trafikförsäkringsföreningen, som tagit del av polisanmälan och läkarutlåtande. Men utan vittnen står hon sig slätt. I vilken mån tar ni in om man blir chockad och inte har sinnesnärvaro att ta vittnesuppgifter efter en olycka? – I första hand utgår vi ifrån vittnesuppgifter. Vi kan inte bedöma olika beroende på hur folk reagerar, säger Mikael Tegel, gruppchef på Trafikförsäkringsföreningen. Efter olyckan var Christina sängliggande i flera dagar. Höften och benet som blev ”blått och gult” efter olyckan, gör fortfarande ont, förklarar hon. – Jag blir så arg, det här är nonchalant, säger Christina Öhnell.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro