ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blev tagen som tjuv när hon skulle köpa barnböcker

Anna Andersson · 26 Mar 2012
Uppdaterad 26 Mar 2012
Sepideh Pouyan togs som tjuv i bokbutik.

Sepideh Pouyan togs som tjuv i bokbutik. Foto: Christina Blom


Sepideh skulle köpa böcker men blev i stället anklagad för att vara tjuv. Valde efteråt att polisanmäla händelsen. Polisen ska besluta om utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Sepideh Pouyan gick till en bokhandel i Göteborg för att köpa barnböcker. Men det blev inget köp. I stället blev hon uppmanad att lämna butiken – och anklagad för att ha försökt stjäla.

– Det kom en man och sa ”jag vill att du går härifrån” och sedan kom ytterligare en kvinna som sa att jag inte skulle ställa till med något drama och ”att jag vet vad jag gjort”, berättar Sepideh.

Orsaken var att hon skulle ha varit i affären dagen innan och blivit ertappad med att ha försökt stjäla varor.

– Jag ville ha bevis och att man skulle kalla på polis, säger Sepideh, som ringde efter sin man.

När maken anlände kände butikschefen igen honom. Den anställda som kommit på tjuven dagen innan kallades till affären och konstaterade att de tagit fel kvinna.

– Vi bor i samma område och alla känner alla här. Jag mår så dåligt och vill inte gå ut för jag tänker att alla tror att jag är en tjuv, jag har sagt till min man att jag vill flytta härifrån, säger Sepideh.

I affären erkänner man att man handlat fel men att det inte är olagligt att avhysa kunder.

– Vi har rätt att be en person att lämna vår verksamhet. Men i det här fallet blev det ett missförstånd. En kund som var snarlik henne hade snattat hos oss innan och vi agerade på ett felaktigt sätt när vi gick på andrahandsinformation. Men jag har personligen och på företagets vägnar bett henne om ursäkt, säger butikschefen.

Sepideh har valt att polisanmäla händelsen men än så länge har inte polisen beslutat om det blir en utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro