ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bli din egen Bond

Mia Odeh · 31 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
James Bond kanske har en bil som han fjärrstyr med sin mobiltelefon, men det är ju än så länge bara på film. Här är spionprylarna som faktiskt finns i verkligheten.  

James Bond kanske har en bil som han fjärrstyr med sin mobiltelefon, men det är ju än så länge bara på film. Här är spionprylarna som faktiskt finns i verkligheten.   Foto: Scanpix/montage


klar

Artikellänk är kopierad

Brevbombsdetektorn.
Brevbombsdetektorn.
Photostopper
Photostopper
Röstinspelningspennan.
Röstinspelningspennan.
Röstförvrängaren
Röstförvrängaren

I dagarna är det premiär för den nya Bond-filmen, Quantum of solace där hjälten för tjugoandra gången räddar dagen, sätter dit boven och får kvinnan med hjälp av brittisk charm, slughet och en rad högteknologiska hjälpmedel.Och visst kliar det lite i fingrarna efter alla spionprylar? Mobiltelefon med utfällbar ubåt i all ära – här är spionprylarna som faktiskt finns i verkligheten.BrevbombsdetektornScanmail 10K är främst tänkt för användning i postcentraler där stora mängder försändelser passerar, så priset är nog inte satt för privatpersoners plånböcker. Men den som är villig att punga ut med cirka 82 000 kronor behöver inte längre ligga kallsvettig på nätterna med mardrömmar om vad som smugit sig in i brevlådan. Kör posten genom detektorn och ett larm går automatiskt igång om maskinen hittar ett paket med misstänkt innehåll.  Försäljaren Spystuff hävdar att apparaten känner igen alla typer av bombkomponenter, även om de är i plast. Tyvärr utlovas ingen garanti för att Scanmail 10K  kan sålla bort inkassobrev och andra humörsänkare.

Finns på: Spystuff.com.Pris: cirka 82 000 kronor.

OsynlighetsspraySprayen Photostopper marknadsförs som användbar när du inte vill att till exempel din registreringsskylt ska fastna på bild. Sprayen täcker inte över ytan som den appliceras på, men resultatet blir så ultraglansigt att reflektionen gör att text på ytan inte går att fotografera av med läsbart resultat om kameran använder blixt. Bara fantasin sätter gränser för Photostoppers användningsområden, men med tanke på att en sprayning räcker livet ut avråds användning på kroppen, även om det kan låta lockande att göra sig osynlig på bild som vampyrer.

Finns på: Spystuff.com.Pris: Cirka 260 kronor.

InspelningspennaPennan Memo-Q innehåller teknik för röstinspelning i upp till sju timmar. Batteritiden uppskattas till 10 timmar och inspelade filer kan tankas över via usb-porten rakt in i datorn. Pennan laddas upp på samma sätt. Sladd till datorn och en hörlur följer med på köpet. Tänk på att det inte är tillåtet att spela in samtal mellan människor såvida inte en av de inblandade känner till det.

Finns på: Spygadgets.com.Pris: cirka 1 275 kronor.

RöstförvrängareNu finns röstförvrängaren som kopplas direkt till mobilen så att du kan reta gallfeber på vänner (eller kanske fiender?) från vilken plats i världen du vill. Manicken innehåller två övre och två lägre röstlägen plus robot– och ankröst. Förvrängaren kräver ett klockbatteri och räcker då till cirka 30 timmars användning. Apparaten är inte kompatibel med Nokia-telefoner.

Finns på: Spygadgets.com.Pris: cirka 300 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro