ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bli din egen livscoach

Caroline Engvall · 24 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Lindeborg är aktuell med boken ”Ditt briljanta Jag”.

Varför ska man läsa din bok?

– Det är en livskompass. Den ger inte de enkla snabba svaren som jag upplever sällan ger bestående resultat, utan uppmuntrar läsaren att med hjälp av praktiska verktyg finna sina egna svar i sig själv.

Vem vill du helst ska läsa din bok?– Människor som vill förenkla tillvaron och ta en rakare väg mot det som de längtar efter mest. Jag tror att den tilltalar människor som inte vill flyta med strömmen utan skapa sin egen livssituation.

Vad läser du själv just nu?– “Love in the time of cholera” av Gabriel Garía Márquez. Just när man tror att huvudpersonens obesvarade kärlek är på väg att ebba ut, väcks den med ny kraft om och om igen.

Vad har du annars på gång just nu?– Jag föreläser och förbereder en kurs i personligt ledarskap och ska snart släppa en CD-skiva med guidad coachning.

Veckans pocketnytt

Tänkvärd och oförglömmlig”Ge mig en dag till ” Mitch Albom (Månpocket)

Mitch Alboms ”Tisdagarna med Morrie” är en av världens mest tankeväckande och läsvärda böcker - men hans nya ”Ge mig en dag till” ligger inte långt efter. Charley överlever en bilkrasch och får en extra dag till skänks med sin älskade mamma. En mycket vacker, sorglig och tänkvärd bok du sent kommer glömma. Två fullträffar efter varandra. Läs båda.

Singelpingla i storstan”I dina kläder” Jane Green (Månpocket)Jane Green är chick-lit-genrens Märta Louise - hon är extra allt och lite till. ”I dina kläder” heter ”Life swap” i original, vilket skvallrar om handlingen. En posh singelpingla i London annonserar om att få byta liv - och en amerikansk tvåbarnsmamma blir den utvalda. Ytlig, lättsmält story med en oväntad gnutta sensmoral om att inte ta sitt liv för givet.

Ateisternas nya bibel”Illusionen om Gud” Richard Dawkins (Pocketförlaget)Är du söndagsskolefanatiker? Lämna den här boken därhän, den ilskne amerikanske ateisten och evolutionsbiologen Richard Dawkins kommer att reta upp dig för mycket. ”Illusionen om Gud” är de icke-troendes nya vedklabbe i religionselden, där Dawkins inte väjer för att säga att Gud är roten till allt ont. Ateisternas nya Bibel.

Skräck i pappa Kings fotspår”En hjärtformad ask ” Joe Hill (Norstedts pocket)

Det kan inte vara lätt att vara son till skräckmästaren Stephen King och ge sig in i samma litterära område som farsan. Joe Hill (som egentligen heter Joseph Hillstrom King) vågar. Hans skräckroman om rockstjärnan Jude, som köper vålnader i en hjärtformad ask, är supercool och skulle kunna bli en riktigt bra film.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro