ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bli en romantiker – även i vardagen

Hanna Göransson · 14 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Överraskning med en middag och lite tända ljus i lägenheten eller en spontanfika i vårsolen, tycker Josefine Eriksson, 23, frisör i Göteborg, är vardagsromantik. 

– Överraskning med en middag och lite tända ljus i lägenheten eller en spontanfika i vårsolen, tycker Josefine Eriksson, 23, frisör i Göteborg, är vardagsromantik.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

RFSU:s Maria Bergström och Pelle Ullholm ger dig tips och råd på metro.se Sex & relationer är ett samarbete med RFSU.
RFSU:s Maria Bergström och Pelle Ullholm ger dig tips och råd på metro.se Sex & relationer är ett samarbete med RFSU.

Blev inte alla hjärtans dag lika fantastisk som du hade tänkt dig? Andas ut. För det är i vardagen som den verkliga romantiken finns. – Det viktiga är det man gör hela tiden – inte det man gör vid vissa enskilda tillfällen, säger Pelle Ullholm, sex-ualupplysare på RFSU. Det räcker inte att slå på stort några gånger per år, det är i vardagen som relationen lever.

Pelles bästa tips för att få till vardagsromantiken är att ta itu med vardagens tråkiga delar. – Det allra viktigaste är att dela på vardagsansvaret. Då ger man utrymme för romantiken. Där har framför allt män en del att lära.

Vardagsromantiken är varken dyr eller tidskrävande. Utmaningen är att omsätta det i praktiken. Unga och nybildade par klarar det bäst. En anledning är att de inte tar varandra för givet. – Våga visa att ni väljer varandra, säger Pelle Ullholm. Att känna sig bortvald är en romantikdödare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro