ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bli ihop till Pacific

Maria Forsström · 18 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborg har blivit Sveriges elektroniska Mecka. Pacific bytte skramligt rockband mot electroduo som vill få dig att bli kär.Björn Synneby och Daniel Högberg möttes först i Lillegårdsskolan i Partille där de spelade blockflöjt och tragglade gitarr i kommunala musikskolan. Det skulle dock ta ett par decennier, och musicerande i Whyte Seeds respektive New Skin, innan de träffades igen, blev kompisar, skaffade lokal och gjorde band.– I början fikade vi mest, och umgicks genom att göra låtar. Det var 2006 som vi tog ett namn och blev ett band i stället för en lekstuga, säger Daniel Högberg.

Och nu kommer debutalbumet Reveries. Tolv elektroniska hälsningar, byggda med ”kärlek, kaffe och dry martini”, enligt Björn Synneby. Daniel Högberg menar att den nya musiken är mer rock’n’roll än man tror, om än i ny kostym.– Bara med andra instrument. Men det är samma typ av låtskriveri.

Vad vill ni med musiken?– Vi har ju inte gjort så mycket nyttigt i övrigt, men tänk om folk blir ihop till våra låtar och får minnen. Det vore det finaste, säger Björn Synneby.

Hur viktigt är image?– Vi är softa killar, men har en visuell värld med Stephane. Han är vår image.

Stephane Manel är fransk konstnär, samt en vital del av Pacific. De hittade honom via Myspace och han har gjort omslag och video. – Hans utställning var som att gå in i vår egen musik, säger Daniel.

Den som vill se Pacific! live kan också tvingas förlita sig på turen. De vill spela live så sällan som möjligt.– Vi är ett studioband, säger Björn Synneby.– Men ibland dyker vi upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro