ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bli tidseffektiv – lär av bönderna

metro · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
Bli tidseffektiv  – lär av bönderna

Bli tidseffektiv – lär av bönderna


Har du svårt att hinna med allt som ska göras på jobbet inför semestern? Kanske är lösningen att be om hjälp – från bönderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen annan yrkesgrupp är bättre på att hinna med ”allt eller nästan allt” av det som de har planerat att hinna med under arbetsdagen. 

Det framgår av en stor global undersökning från karriärnätverket Linkedin. På Metro blev vi så klart nyfikna. Hur lyckas bönderna så bra? 

Vi gav oss i väg till lantbrukaren Mats Olsson som odlar alltifrån sockerbetor, vete, korn och raps – och dessutom driver Lönnslätts Bärs jordgubbsodling söder om Malmö – i hopp om att få hjälp.

För hjälp behöver vi. Bara 6 procent säger sig regelbundet hinna vad de planerat för dagen, enligt undersökningen. 

– Jag tror att en förklaring är det stora kontrollbehovet i arbetslivet. Många yrkesgrupper – alltifrån lärare och läkare till chefer – ägnar allt mer tid åt att rapportera, dokumentera och administrera. Många frågar sig: ”När ska jag hinna med att göra mitt jobb?”, säger debattören Magnus Dalsvall på HR-akuten.

Saknas sunt bondförnuft på svenska arbetsplatser? Här intill ger Mats Olsson i alla fall sina bästa tidstips.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro