ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blind spelare stämmer Sony för diskriminering

Aron Andersson · 9 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Till World of Warcraft finns det tilläggsprogram som gör att personer med nedsatt syn också kan ta del av spelet.

Till World of Warcraft finns det tilläggsprogram som gör att personer med nedsatt syn också kan ta del av spelet. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En upprörd spelare har lämnat in en stämningsansökan mot Sony. Han vill att onlinevärldar ska bli mer lättillgängliga även för blinda.I slutet av förra månaden lämnade Alexander Stern in en stämningsansökan i Kalifornien i USA. I den menar han att Sony inte gör tillräckligt för att följa de lagar om funktionshinder som finns i landet. Han uppger att Sony inte svarat på upprepade mejl där de ombetts göra sina spel mer lättillgängliga med hjälp av tillägg. Han hänvisar också till tredjepartsutvecklade program som finns att använda till exempelvis World of Warcraft för just personer med nedsatt syn. Att tillåta den typen av modifieringar är något han tycker att Sony hade kunnat vara bättre på.

Han hävdar också att diskrimineringen har kostat honom pengar, då spelare själva kan sälja saker från onlinevärldarna till varandra på en auktionssida som Sony driver. Eftersom spelen inte varit tillgängliga för honom har detta inte heller varit möjligt.

På forum för funktionshindrade spelare har stämningsansökan väckt blandade reaktioner då vissa spelare är rädda att uppmärksamheten kan få en negativ effekt.

Ansökan är inriktad på just onlinerollspel men nämner inga specifika titlar. Sony har inte kommenterat ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro