ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blinka då! – det retar vi oss på i trafiken

Edvin Gepertz · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011
Vad retar du dig på i trafiken? – Bussförare som kör för fort, de tänker inte på folk som sitter i bussen. Men också bilister som inte släpper in bussarna i trafiken, säger Vera Marcelo, 29, assisterande manager, Gråberget. – Folk som inte blinkar när de svänger. Och de som kör om på fel sida, det är otäckt, säger Naim Rassul, 31, manager på Zara, Almedal.

Vad retar du dig på i trafiken? – Bussförare som kör för fort, de tänker inte på folk som sitter i bussen. Men också bilister som inte släpper in bussarna i trafiken, säger Vera Marcelo, 29, assisterande manager, Gråberget. – Folk som inte blinkar när de svänger. Och de som kör om på fel sida, det är otäckt, säger Naim Rassul, 31, manager på Zara, Almedal. Foto: Christina Blom


Värst är de som inte använder blinkrar, enligt ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Fotgängare som inte ser sig för, folk som kör för långsamt och bilister som inte kan hålla avstånd är typiska beteenden som dagligen retar upp göteborgare i trafiken, enligt en undersökning från försäkringsbolaget If. Men det som toppar listan över störande trafikbeteende i Västra Götaland är förare som inte använder blinkrar. – Att blinka är ju ett tydligt sätt att visa vart man ska. Och blinkar man inte så hindrar man andra trafikanter från att planera, säger Malin Lundgren, verksamhetschef på NTF Väst. På andra plats på listan ligger förare som använder telefonen under tiden de kör. Malin Lundgren tror att bilister som inte tänker på säkerhet är något som retar upp andra trafikanter. – När det gäller sms finns det ganska stora risker förenat med att köra bil. Det är en fara för en själv men också trafikanter runt omkring. Och då blir man så klart irriterad på någon som inte uppträder säkert, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro