ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blixthalka på vägarna

Jenny Sköld · 24 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stora trafikproblem har rapporterats i delar av landet under tisdagsmorgonen. Värst är det i Örebro län, där trafikläget beskrivs som akut. - Det är som att åka skridskor på en knagglig isbana. Folk ska ta det jäkligt lugnt. Det är nog många som kommer för sent till jobbet i dag, men hellre det än att det sker en olycka, säger Anders Wallin, vakthavande vid Örebropolisen, till nyhetsbyrån TT.

På riksväg 49 söder om Askersund rådde totalstopp i trafiken i bägge riktningar natten till tisdagen, uppger TT. - Det står ett 20-tal tunga fordon vid olycksplatsen, sade Lotta Lindblad, länsvakthavande vid Örebropolisen, vid halv femtiden på morgonen till  TT.Orsaken är en tankbil som kört av den glashala vägen och som kommer att bärgas först under förmiddagen.Föraren klagade över ryggsmärtor och fördes till Universitetssjukhuset i Örebro.SMHI varnar för fortsatta problem under förmiddagen och även tisdagskvällen och natten mot onsdagen.Efter att ett snöområde dragit söderut över Svealand och Götaland spricker molntäcket upp under morgonen. Samtidigt faller temperaturerna och orsakar  is- eller frosthalka i stora delar av landet. Mest kritiskt är det i inre delarna av Götaland och Svealand samt i Uppland.Under kvällen fryser det på igen i Svealand och norra Götaland och i södra Götaland framåt morgonen. Under tisdagen varnar SMHI dessutom för snöbyar i Gävletrakten.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro