ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blizzard lägger ner proffsligan i Heroes of the storm

Erik Glanell · 14 Dec 2018
Uppdaterad 14 Dec 2018
GenG plockade hem det som nu ser ut att bli den sista säsongen av HGC.

GenG plockade hem det som nu ser ut att bli den sista säsongen av HGC. Foto: Blizzard


Från och med nästa år finns det ingen professionell liga för Blizzards moba-spel Heroes of the storm.

klar

Artikellänk är kopierad

Spelet Heroes of the storm har haft svårt att ta plats bland esportens höjdare trots stora pengar. Därför var gårdagens besked om att Blizzard väljer att lägga ner den professionella ligan Heroes Global Championship inte chockerande.

Enligt ett uttalande från utvecklaren var det ett tufft men nödvändigt beslut.

”Slutligen kom vi fram till att det här var rätt beslut i stället för att gå vidare på ett sätt som inte skulle kunna möta den standard och de förväntningar som spelarna har”, skriver Blizzard.

I uttalandet kan man också läsa att beslut som enligt Blizzard det här är ett nödvändigt ont för att ta sig framåt. I samband med beskedet meddelades även att utvecklare som jobbat med Hots flyttas till andra projekt.

”Vi är så tacksamma för det stöd som communityn har visat ända från början. Utvecklingsteamet kommer fortsätta att jobba för att uppehålla Heroes med samma passion, dedikation och kreativitet som har gjort spelet till den unika upplevelse det är”, står det i uttalandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro