ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blizzards retrospel gör comeback – svenskar flygs in för att spela

Simon Krona · 22 Feb 2018
Uppdaterad 22 Feb 2018
Fredrik ”MaDFroG” Johansson är en av legendarerna som är inbjudna till Blizzards uppvisningsevent för Warcraft 3.

Fredrik ”MaDFroG” Johansson är en av legendarerna som är inbjudna till Blizzards uppvisningsevent för Warcraft 3. Foto: Foto: Turtle Entertainment/Blizzard


Plötsligt händer det. En av 00-talets största esporttitlar Warcraft 3 gör comeback med en ny patch och ett uppvisningsevenemang i USA där två svenskar kommer att delta.

klar

Artikellänk är kopierad

Blizzard dammar av sitt realtidsstrategispel Warcraft 3 från 2002 och släpper en ny patch med flera ändringar för att balansera de spelbara raserna orc, night elf, undead och human. Bland annat nerfas Blade master, som har varit standardvalet för orc-spelare i många år.

I patchen ingår ett stöd för wide screen, som tidigare endast har funnits i form av en utsträckt 4:3-skärm. Och för dig som älskar tower defense finns också en nyhet – stöd för upp till 24 spelare i custom games.

I samma veva bjuder Blizzard in nya och gamla esportlegendarer till en serie vänskapsmatcher i Irvine, Kalifornien 27-28 februari. Två av deltagarna är svenska Arild ”EfFeCt” Bramler och Fredrik ”MaDFroG” Johansson.

– Jag tycker att patchen är ett riktigt stort steg, säger David ”Skutt” Olsson, spelare i Clan SWE som är en av få aktiva svensklag i Warcraft 3.

– Allt är kanske inte perfekt, men att Blizzard överhuvudtaget bryr sig är riktigt fint.

Hans lagkamrat Tom ”EndarS” Bramler håller med.

– Jag hoppas att patchen kan föra samman alla wc3-spelare som just nu är uppdelade på olika servrar så att alla spelar på battle.net till slut, säger han.

Patchen är än så länge endast tillgänglig i en så kallad ”public test realm” där den ska testas innan den implementeras i spelet.

Blizzards realtidsstrategispel Warcraft 3 från 2002 lyckades etablera sig som en av de största esporttitlarna fram till en bit in i 2010-talet då spelarantalet minskade dramatiskt – kanske på grund av konkurrensen från Starcraft 2 och Dota 2.

Spelets flexibla map-verktyg banade väg för koncept så som tower defense och moba-genren i form av Dota.

pil
Patchen i korthet

• Ett stort antal hjältar får ökad rörelsehastighet.

• Blade master nerfas, bland annat kommer inte vissa items att bidra till critical strikes skada.

• Många hjältar som tidigare haft begränsad användning förbättras. Dread Lords Carrion Swarm kan till exempel nu skada mekaniska enheter.

• Stöd för wide screen.

• Stöd för 24 spelare i custom games-läget.

Källa: Källa: Blizzard

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro