ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blocket.se förlorade mot Metromarknad.se

Metro · 30 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

My Holmström
My Holmström

Sökmotorn Metromarknad.se som letar efter köp- och säljannonser på internet kan dra igång på allvar igen. Det står klart sedan Metro Modern Media, som ansvarar för Metro-koncernens internetverksamhet, på tisdagen vann en tvist i Marknadsdomstolen. Annonssajten Blocket.se stämde Metromarknad.se eftersom sökfunktionen gjorde att besökarna kunde hitta annonser från ett hundratal olika sajter på ett och samma ställe. De ansåg att Metromarknad.se inte hade rätt att söka av deras sajt för att sedan länka användarna till relevanta annonser.

INTE GJORDE FEL Marknadsdomstolen kom fram till att Metromarknad inte gjorde fel eftersom besökarna informerades om att de länkades vidare. – Vi är väldigt nöjda med domen även om vi räknade med att vinna. Det hade varit jättekonstigt om det inte hade varit okej att bedriva verksamhet baserad på sökteknik på internet, säger Metro Modern Media AB:s sälj- och marknadsdirektör My Holmström. – Det här är en viktig dom för hela internetbranschen.

FULL MASKIN NÄSTA VECKA Holmström säger att söktjänsten, som slutade marknadföras när Blocket bestämde sig för att ta ärendet till Marknadsdomstolen, går för full maskin igen nästa vecka. Dock utan länkar till Blocket. – Den hade hundratusentals besökare varje vecka. Nu ska vi fortsätta att söka av 113 olika köp- och säljsajter på internet och presentera resultatet på ett och samma ställe. Jag tänker däremot inte bjuda Blocket på en enda länk.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro