ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blogga smart och fixa ditt drömjobb

Tomas Lundin · 13 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Marie Sörqvist (till vänster) driver bloggen Soppa på en spik. Rebecka Beiersdorf jagar sitt drömjobb på toppenjobbet.nu.

Marie Sörqvist (till vänster) driver bloggen Soppa på en spik. Rebecka Beiersdorf jagar sitt drömjobb på toppenjobbet.nu. Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Det spelar ingen roll hur duktig du är om ingen vet vem du är. Bloggen har blivit ett viktigt vapen i jakten på jobb. Metrojobb har talat med två framgångsrika jobb-bloggare.Marie Sörqvists bloggande startade för ett år sen efter att hon fått lämna sitt jobb på ett teknikföretag i Göteborg.– Jag är en sån som alltid haft flera jobb samtidigt, så det var en konstig upplevelse, säger hon.När Marie skulle försöka få tag på tips och råd för sin nya tillvaro som arbetssökande märkte hon att det fanns ett behov av bra jobbtips på nätet.Det var så bloggen Soppa på en spik kom till. En viktig orsak var också att hålla humöret och sysselsättningen uppe, som namnet på bloggen antyder.Det som började som ett sätt att hjälpa andra blev också en hjälp för Marie Själv. Efter tre månader fick hon jobb nämligen som jobbcoach.– Det stod mellan mig och en till och jag vet att bloggen var direkt avgörande för att jag fick jobbet, säger hon.För bloggaren Rebecka Beiersdorf är bloggen toppenjobbet.nu en uttänkt strategi för att landa sitt drömjobb. – Syftet är att hitta toppenjobbet, men om jag kan hjälpa och inspirera andra på vägen är det superkul, säger hon.Bloggen tar mycket tid jämfört med traditionellt jobbsökande, men med sin marknadsföringsbakgrund vet hon precis hur viktigt det är att visa upp sig själv och bygga sitt personliga varumärke.Då gäller det också att vara aktiv på sociala sajter som Facebook och Linkedin, men för att komma utanför den egna bekantskapskretsen kan ren krigslist i bland behövas. Ett exempel på det är när hon fajtades med Gudrun Schyman om en synlig placering  på en bloggtopplista.– Då gick jag in på Facebook och skrev inlägg på olika Muf-grupper där jag bad medlemmarna om hjälp att gå om Gudrun Schyman.Än så länge har bloggen lett till en hel del jobberbjudanden, men inget som förtjänar att kallas "toppenjobbet".– Jag har fått erbjudanden från folk som vill att jag ska frilansa, men det är ett heltidsjobb som gäller.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro