ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bloggare + loppis = bloppis

Katarina Matsson · 14 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Maria Jonasson, 31, rensar garderoben och hittar på några plagg som ska säljas på hennes bloppis. Dottern Olivia syns i bakgrunden. 

Maria Jonasson, 31, rensar garderoben och hittar på några plagg som ska säljas på hennes bloppis. Dottern Olivia syns i bakgrunden.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Vad får du om du korsar en blogg och en loppis? En bloppis, så klart!  Bloggloppisarna är modebloggarnas nya sätt att tjäna pengar.Förra året började de ploppa upp, modebloggerskorna som passade på att tjäna en extra slant genom att sälja gamla kläder eller felköp på sina bloggar.– Har man en ganska stor blogg och ändå har trafiken så kan man ju utnyttja det på ett bra sätt, säger Maria Jonasson, som ligger bakom sajten och bloggen Miashopping.

Hon har samlat alla bloppisar på en sajt. Där dyker nya, potentiella bloppis-fynd upp allteftersom. Perfekt för fashionistas som vill ha en snabb överblick. – Jag har redan 50 modebloggar som jag läser, jag kan inte läsa 50 bloppisar också, säger Maria Jonasson.

En av fördelarna mot med att sälja saker på exempelvis Blocket är att bloppisen är gratis – samtidigt som du kan sköta försäljningen från vardagsrummet. Dessutom kan du bloppis-fynda oavsett var du bor i landet. I dagarna lanseras bloppis.nu där ett gäng svenska modetjejer samlas. Metros Frida Fahrman är en av dem. – Alla vi har helt olika stilar, så jag tror det finns något för alla. Man kan hitta sin favorit att identifiera sig med både när det gäller stil, storlek och smak. Det är mycket bättre än att bara slänga grejerna, eller att spara dem längst in i gareroben. Man tänker så mycket mer på miljön i dag, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro