ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bloggaren Stina, 26, har en stomi-påse på magen – nu slår hon hål på fördomarna

Linnea Carlén · 5 Feb 2015
Uppdaterad 7 Feb 2015

Stina Hägglund, 26, driver bloggen Stina Stil”. Hon har även en stomi-påse på magen. I torsdagens Malou efter tio medverkade hon för att berätta om och slå hål på myterna och fördomarna kring hennes sjukdom.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina har haft Crohns sjukdom sedan hon var åtta år. Det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som i hennes fall innebär att hon har en stomi-påse på magen.

Sjukdomen upptäcktes ”med buller och bång”, berättar hon i torsdagens avsnitt av TV4:s morgonprogram Malou efter tio. Det kom blod när hon gick på toa och hon visste inte riktigt vad det var som hände. Men snabbt blev det till en hanterbar del av hennes vardag säger hon. 

Men det har samtidigt innefattar en hel del smärta, och hon har varit deprimerad i långa perioder. Nyligen fick hon ett nytt, jobbigt besked.

– Det har varit tufft. Hela mitt liv så har det varit min tjocktarm och min ändtarm som har varit sjuk och nu för några veckor sedan fick jag reda på att min tjocktarm har blivit sjuk, säger hon i Malou efter tio.

För henne blev påsen på magen vändningen som gjorde att hon äntligen slapp all smärta och kunde börja leva.

Att få en påse på magen när man är väldigt ung är inte det lättaste. 

Här kan du se hennes medverkan i Malou efter tio:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro