ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bloggåret 2008

Metro · 5 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Under 2008 har allt fler bloggare tagit plats i bloggosfären. Det har också skapat fler rubriker i traditionell media än någonsin tidigare.

Här är ett axplock av det vi minns när året är slut.

DE TOG "TIMEOUT"Blondinbella (två veckor)Sanna Bråding (tre dagar)Malin "Fotbollsfrun" Wollin (fyra dagar)

BLOGGBRÅKEN VI MINNSKatrin Zytomierska kallar Marcus Birro "judehatare" och "fyllo". Blogginlägget leder till en hätsk debatt i kvällspressen och rykten om att Zytomierska skulle få sparken från Idol-programmet Eftersnack i TV400. Hajpade musikern Andreas Kleerup och Carolina Gynning gör slut. Linda Rosing skriver på sin blogg att hon hänger med Kleerup. Gynning drar slutsatsen att Kleerup "kastat sig över" hennes "leftovers". Rosing går till motattack på bloggen: "Bara för att jag och Andreas hänger ibland så betyder det inte att vi är ett par. Vi är vänner". Stjärnbloggaren Kissie sparkas från samarbetspartnern Spotlife. Kissie: "De tyckte att jag var för kaxig och anklagade mig för nätmobbning". Spotlife kallar det för "samarbetssvårigheter". 

DE OUTADE SINA GRAVIDITETERAlex Schulman – även om det var flickvännen som bar på barnet. Hanna Graaf

BLOGGDEBATTERNA SOM GJORDE SKILLNAD Den i särklass mest högljudda debatten i bloggosfären under året är den om FRA, som senare kommer att handla om det modifierade Ipred-förslaget. Bloggarnas genomslagskraft bidrog helt klart till den kraftiga proteststorm som bröt ut och som till slut fick politikerna att backa från det ursprungliga förslaget. Metros avslöjande om att toppdesignern Marc Jacobs plagierat en gammal väggbonad från Härjedalen fick modebloggarna att gå i spinn. Det resulterade slutligen i att det numera är inskrivet på Wikipedia att han snodde designen.

ÅRETS BÄSTA BLOGGIDÉERMinoutfit.se - sann modedemokrati signerad modebloggaren Elin Kling, som genom ett taggningssystem samlar upp olika bloggares senaste outfits på en och samma sajt. Enkelt och genialt. Veckorevyn arrangerade Sveriges första bloggala på Stureplan i Stockholm. Metrobloggarna Hanna Fridén och Sandra Beijer fick pris i kategorierna "Årets kaxigaste" respektive "Årets mest originella". Tjejerna bakom Bloggkommentatorerna lyckades sticka ut med sin idé att att kommentera och länka till intressanta saker som händer i bloggosfären.

BLOGGINLÄGGEN VI MINNS "Här sitter jag med fejjan full med sperma och har aldrig haft en bättre lyster."Gynning om en revolutionerande ansiktsbehandling "Ser ni vilken underbar kaninpäls jag har?"Blondinbellas extravaganta klädstil föll inte i god jord.  "Alltså jag menar DU själv är ju inte, vad ska jag säga, nåt bra sälj men de tjejer du träffar…är ju så tv-mässiga..."Se & Hörs chefredaktör Tua Lundström har svar på tal när Niklas Strömstedt tar upp "problemet" med löpsedeln om hans påstådda förlovningsresa med flickvännen Jenny Östergren. "Hur skulle de fått flaggan att vaja på en plats där det inte finns någon luft?"Natasha Peyre ifrågasätter att USA verkligen har varit på månen. "Jag kan seriöst dö lycklig nu"Kenza visar sin tatuering av Tokio Hotel för idolerna på röda mattan när hon bloggar från MTVAwards "Jag känner att det har blivit för mycket så därför måste jag sätta ett stopp nu"Blondinbella tar timeout 12 oktober 2008 "Det är ju så med journalistik att man aldrig är bättre än senaste scoopet" Catarina Hurtig om sitt "avslöjande" om att prins Carl Philip och Emma Pernald gjort slut - något som senare visar sig vara falska rykten

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro