ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bloggsoppan kring Danielsson växer

Anders Göransson · 19 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Marita Ulvskog.
Marita Ulvskog.

Ta avstånd, be om ursäkt – och stäng av de skyldiga. Det är socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskogs krav på folkpartiledaren Lars Leijonborg sedan två av hans partikamrater spritt rykten om Lars Danielsson på sina bloggar. – Den här typen av smutskastning och ryktesspridning är något nytt i svensk politik och jag tycker att det är oerhört allvarligt, säger Ulvskog till Metro.

"JAG KÄNNER DEM INTE" Lars Leijonborg vill inte be om ursäkt. – Jag känner dem inte. Vi har 20 000 medlemmar, ungdomsförbundet har några tusen till. Jag kan inte följa allt som de säger och skriver, säger han till TT.

Även Moderata ungdomsförbundet har en sajt där besökarna kan ge sina versioner av vad de tror att Danielsson gjorde under annandagen. – Eftersom Danielsson inte gett ett klart svar är det rimligt att vi ger andra möjligheten att skriva vad de tror, säger Henrik Nerlund, pressekreterare på Muf. Justitieombudsmannen utreder nu turerna kring vad Lars Danielsson gjorde annandagen 2004.

TILLBAKAVISAR RYKTEN De två unga folkpartipolitiker som utpekas är riksdagskandidaten Johanna Nylander och landstingspolitikern Johan Ingerö, som bägge i februari med kort mellanrum publicerade samma rykte på sina bloggar: att statssekreteraren Lars Danielsson hade en kärleksaffär med departementsrådet Helen Eduards och att han var med henne i stället för att jobba under annandagen 2004, dagen efter flodvågskatastrofen. De utpekade tillbakavisar ryktet. •• Men kunde inte Lars Danielsson ha stoppat det här genom att svara på frågor och vara tydlig? – Jag kan inte bedöma det. Men även om han skulle vara dålig på att svara på frågor eller ha dåligt minne, så ska inte han och hans omgivning behöva få hela sina privatliv saboterade. Marita Ulvskog tycker att bloggryktena är värre än den ”egna” skandalen tidigare i år, då en tjänsteman på s-kansliet spred mejl med falska rykten om moderatledaren Fredrik Reinfeldt. Innehållet i mejlen nådde aldrig offentligheten, menar hon. •• Är inte det här ett sätt att flytta fokus från den verkliga frågan, nämligen vad Lars Danielsson gjorde under annandagen? ww– Det är det inte. Det är inte vi som har satt oss och spritt rykten på bloggen, det är två folkpartipolitiker. Sådant här får inte accepteras och bli en del av den politiska kulturen, för då kommer vi att ha det så här hela tiden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro