ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blondie: Vi vill jobba med Avicii

Emma Björkman · 23 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014
Blondie Wkd träffade Debbie Harry och Chris Stein (längst till vänster) i Stockholm i går. De tog upp nyheten att Justin Bieber gripits misstänkt för rattfylla. – Stackarn, han har inte fått en chans att växa upp i fred. Han är en källa till vuxna människors inkomst och har inte getts en chans att få bete sig som en idiot, som unga människor gör ibland. Då är det förståeligt att sådana här saker händer, säger Debbie Harry.

Blondie Wkd träffade Debbie Harry och Chris Stein (längst till vänster) i Stockholm i går. De tog upp nyheten att Justin Bieber gripits misstänkt för rattfylla. – Stackarn, han har inte fått en chans att växa upp i fred. Han är en källa till vuxna människors inkomst och har inte getts en chans att få bete sig som en idiot, som unga människor gör ibland. Då är det förståeligt att sådana här saker händer, säger Debbie Harry. Foto: TT


Blondie firar 40 år som band i år och släpper nytt album i mars. Wkd träffade grundarna Debbie Harry och Chris Stein i Stockholm för att prata om droger, Lou Reed, att injicera stamceller mot åldrande och drömmen om att jobba med Avicii.

klar

Artikellänk är kopierad

70-talet 
  Debbie Harry och dåvarande pojkvännen Chris Stein bildar grunden till Blondie 1974. Det dröjer till december 1976 innan de släpper sitt självbetitlade debutalbum.
70-talet Debbie Harry och dåvarande pojkvännen Chris Stein bildar grunden till Blondie 1974. Det dröjer till december 1976 innan de släpper sitt självbetitlade debutalbum.Foto: TT
80-talet 
  Debbie Harry har även skådespelat i flera filmer. Bland annat i ”Videodrome” (1983), regi av David Cronenburg. Senaste långfilmen hon gjorde är ”Elegy – skönhetens makt” från 2008.
80-talet Debbie Harry har även skådespelat i flera filmer. Bland annat i ”Videodrome” (1983), regi av David Cronenburg. Senaste långfilmen hon gjorde är ”Elegy – skönhetens makt” från 2008.Foto: TT
90-talet 
  1997 återförenas Blondie efter en nära 15 år lång paus under vilken Debbie Harry satsat på sin solokarriär. De släpper comeback-hiten ”Maria”
90-talet 1997 återförenas Blondie efter en nära 15 år lång paus under vilken Debbie Harry satsat på sin solokarriär. De släpper comeback-hiten ”Maria”Foto: TT
År 2006 väljs Blondie in i  Rock and Roll Hall of Fame  . ”Någon glömde att säga till Blondie att det inte var meningen att New wave-band skulle göra hitskivor” står det om bandet på hemsidan Rockhall.com.
År 2006 väljs Blondie in i  Rock and Roll Hall of Fame  . ”Någon glömde att säga till Blondie att det inte var meningen att New wave-band skulle göra hitskivor” står det om bandet på hemsidan Rockhall.com.Foto: TT
10-talet 
  Blondie firar 40-årsjubileum som band. Med Debbie Harry i spetsen släpper de sitt tionde studioalbum ”Ghosts of download” i mars i år.
10-talet Blondie firar 40-årsjubileum som band. Med Debbie Harry i spetsen släpper de sitt tionde studioalbum ”Ghosts of download” i mars i år.Foto: TT
Metros reporter Emma Björkman träffade Debbie Harry och Chris Stein i Stockholm.
Metros reporter Emma Björkman träffade Debbie Harry och Chris Stein i Stockholm.Foto: Metro

I mars kommer ni med nya skivan ”Ghosts of download”. – Ja, och flera av de låtarna är bland de bästa vi har gjort. När vi spelar låtarna live kommer de att växa mer, säger Debbie Harry.  Finns det några svenska artister ni vill samarbeta med?  – Avicii, han gör så bra låtar. Vi har inte kontaktat honom men skulle vilja jobba med honom. Jag älskar Abba och har hört att Benny Andersson är producent, det skulle vara kul att jobba med honom också, säger Debbie Harry.     Ni har varit drogberoende. När insåg ni att det var dags att sluta?  – En gång när jag gick nedför gatan och var hög minns jag att tittade på människorna som gick förbi mig och tänkte att jag ville vara som de. Att ta droger förlorar sin charm efter ett tag, säger Chris Stein.  – För min del var det inte svårare än att det slutade vara intressant. Jag har inte rört droger på 15, 20 år, säger Debbie Harry.     Lou Reed– som var en del av samma musikscen som er på 70-talet – dog den 27 oktober förra året. Berätta om ett minne av honom?  – Jag älskade honom. När jag först kom till New York på mitten av 60-talet var jag på The Balloon Farm och såg Velvet Underground. Andy (Warhol) hade designat deras scenframträdande, det var så vackert. Jag sjöng ”White light/white heat” på Lou Reeds minnesstund och det var en underbar tillställning, säger Debbie Harry.     Vilka gör intressant musik i dag?  – Jag gillar Bruno Mars, han är söt och påminner om Prince. Sky Ferreira är underbar och jag älskar Lordes låt ”Royals”. Jag lyssnar på andra genrer också, som indisk– och tibetansk musik, säger Debbie Harry.     Hur ser ni på att åldras?  – I början av 80-talet gick jag och Chris till en klinik i Schweiz och fick injektioner med ”fräscha celler”, numera heter det stamceller. Vi gjorde det som ett experiment men jag vet inte om det hade någon effekt. Jag tycker inte att det handlar om hur långt liv man levt utan vilken livskvalitet man haft, säger Debbie Harry.    

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro