ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blondinbella om unisexrum på gympan: "Ett förlängt aprilskämt"

Jenny Sköld · 25 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013

Isabella Löwengrip sågar idén med ett tredje, könsneutralt omklädningsrum på skolor. Metros kolumnist Cissi Wallin tycker att bloggaren ska göra en pudel.

klar

Artikellänk är kopierad

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip.

Den 5 maj invigs Sveriges kanske första könsneutrala omklädningsrum på en skola i Stockholms innerstad.   Rummet ska vara tillgängligt för alla de som vill byta om enskilt.

Skolans HBTQ-grupp,som drivit frågan, laddar nu inför en storstilad invigning under närvaro av Ecce Homo-konstnären Elisabeth Olsson Wallin.

Men nu hånar bloggaren Isabella Löwengrip idén på sin blogg och på Twitter. "Kan fortfarande inte komma över Södra Latin införande av tredje omklädningsrum för hermafroditer". På bloggen kallar hon det för ett "förlängt aprilskämt".

"Hur långt ska vi dra det? Ska vi lägga till en toa också på offentliga platser för de som inte är en man eller en kvinna? En egen hentoa?", skriver hon bland annat. 

Metros kolumnist Cissi Wallin anser att inlägget blottlägger en okunskap.

– Jag blir ledsen och beklämd över att hon inte läst på innan. Hela hennes resonemang bygger på att det bara finns två kön, när det har med könsroller och könstillhörighet att göra. Hon kallar folk hermafroditer. Det är nedsättande och inte ens korrekt. 

Cissi Wallin tror att Isabella Löwengrips läsare kommer att välja samma ståndpunkt som sin  idol. 

- Hennes läsare är unga och kanske inte så kritiska. Hon får tycka som hon tycker, men jag tycker i alla falla att hon ska göra en pudel och erkänna faktafelen. 

Varför tror du att människor blir upprörda av att en skola inför ett könsneutralt omklädningsrum?

– När något förändras möter det automatiskt ett motstånd. Folk är rädda att de måste offra något. Men i det här fallet är det ju ingen som tar ifrån dig ditt kön.

Metro har utan framgång sökt Isabella Löwengrip för en kommentar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro