ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blondinbella överger Moderaterna – efter beslutet om tiggeriförbud

Aron Andersson · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015

Foto: TT / Montage


Blondinbella tycker inte att Moderaterna är något parti för henne. Efter partiets utspel om tiggeri och uppehållstillstånd vill hon inte längre rösta på dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella, har aldrig dolt sina sympatier för Moderaterna. Men i en tweet under måndagen riktar hon nu kritik mot partiet:

”Förbjuda tiggeri och temporära uppehållstillstånd.. @nya_moderaterna är inte längre ett parti för mig. Vad hände med individens frihet?”, skriver hon själv.

►LÄS MER: M vill förbjuda tiggeri på Centralen i Göteborg

När Metro får tag på Isabella Löwengrip utvecklar hon sitt resonemang.

– Det jag blir frustrerad över är att jag varit stolt över synen på frihet som moderatväljare. Att individens frihet är det viktigaste. Men nu är det frihet för en viss typ av människor. Det skriver inte jag under på längre, säger hon till Metro.

Under Moderaternas stämma togs i helgen beslutet att kommuner ska ha rätt att förbjuda tiggeri lokalt.

– Tanken är att de vill ta väljare från SD och vill visa att ”vi står upp för det här nu”. Men jag tror det är farligt. Det är att låta SD styra debatten. Det är samma argument som de använder sig av. Då tappar man en jättestor del av väljarna. Det här är inte det moderata parti jag röstade på förra valet.

►LÄS MER: Blondinbella får bilder av döda kvinnor efter flyktingutspel

Hon säger att Moderaterna riskerar förlora många unga väljar i och med beslutet som togs på stämman, dels om tiggeriförbud men även om temporära uppehållstillstånd.

– Det går inte att förbjuda tiggeri, det går inte att förbjuda fattigdom heller. Vi som verkligen värnat om M och varit stolta väljare, vi måste våga kritisera det parti vi trott på. Att de går tillbaka till det konservativa gör att jag inte känner mig hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro