ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Blondinbella vill att kvinnor ska få njuta av sin graviditet

Caroline Engvall · 20 Nov 2014
Uppdaterad 20 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Isabella Löwengrip Spångbergs nya bok handlar om relationer under graviditeten.
Isabella Löwengrip Spångbergs nya bok handlar om relationer under graviditeten.Foto: TT

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip Spångberg är författaren som tycker bättre om att prata än om att skriva. Nu släpper hon en bok om relationer under bebistiden.

Pekpinnar. Deppiga. För fakta­späckade. När superbloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip Spångberg blev gravid hittade hon ingen föräldrabok som passade hennes egna funderingar kring babylivet. Därför bestämde hon sig för att skriva en egen.

– Jag ville skifta fokus och skriva om relationer, såväl den till sig själv, till sin partner, till sina vänner som till jobbet, säger Isabella Löwengrip Spångberg.

Redan när hon var gravid med sin nu ettårige son Gillis fick hon ovälkomna pikar och råd. Det fick henne att ilskna till.

– Jag är less på att gravida ska vara måltavlor för skrämselhistorier eller ett öppet fält för kommentarer om kroppen. Jag tyckte att det var fantastiskt att vara gravid och jag vill att kvinnorna som väntar barn ska våga känna det – och säga det.

Trots flera dagliga blogg­inlägg med uttömmande gravidsnack kände hon ändå att det fanns utrymme för en hel bok på samma tema. 

– I bloggen kommer aldrig hela sanningen fram. Oftast kräver vissa situationer reflektion och en del bearbetning, därför är det enklare att berätta historien färdigt i en bok. 

Och även om hon nätpublicerar hundratusentals bokstäver varje år tycker Isabella bättre om att prata än att skriva.

– Jag älskar att prata och det är jag bäst på. Men å andra sidan har jag mycket tankar och funderingar som jag vill dela med mig av. Under tio år med bloggen har jag blivit bättre på att skriva och tycker att det är roligare nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro