ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bluffbolag lurade Malmöbo

Ingrid Arinell · 27 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Jag vill att andra människor ska slippa råka ut för det här, säger Sina Attariani. 

– Jag vill att andra människor ska slippa råka ut för det här, säger Sina Attariani.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Sina Attariani i Malmö känner sig grundlurad av det spanska företaget European City Guide. I brev efter brev krävs han på 980 euro för en tjänst han inte vill ha – och som han sedan länge avbeställt. European City Guide marknadsför sig som en internetbaserad katalogtjänst för europeiska företagare. Men att internetregistreringen kostar pengar framgår inte av deras reklamutskick.Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, känner mycket väl till företaget som finns med på Svensk Handels varningslista.

– Vi anser att de ägnar sig åt falsk marknadsföring. De driver på väldigt hårt och hotar med än det ena, än det andra, säger Dick Malmlund.

När Sina Attariani insåg att internetregistreringen skulle kosta pengar avbeställde han direkt. Trots det skickade företaget kravbrev och hotade med advokater.– Jag är rädd. Jag bryr mig om mitt företags rykte och har aldrig någonsin haft en betalningsanmärkning, säger Sina Attariani.

Han är inte ensam. Tusentals företagare har klagat till det katalanska konsumentdepartementet och 2003 fick European City Guide ett års näringsförbud.

Metro hörde med kronofogdemyndigheten hur långt European City Guide kan driva sina ärenden. Enligt informatören Robert Olsson kan företaget lämna in betalningsförelägganden:

– Men protesterar den andra parten får vi inte fortsätta att handlägga ärendet. Då går det till tingsrätten. Det har gjort att de här bluffakturorna oftast inte hamnar hos oss.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro